Gurmanija.rs (AMP Recept)

Punjena Vešalica sa Spanaćem i Sirom – Gurmanski Specijalitet

Pregleda: 80 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 22.01.2025
Autor: RichardObradovic
🍖 Punjena vešalica sa spanaćem i sirom – gurmanski užitak na vašem tanjiru! Sočno meso i bogatstvo ukusa u svakom zalogaju. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i obradujte svoje najmilije! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #punjenavešalica #gurmanskidani

Opis

Punjena vešalica sa kremastim punjenjem od spanaća i sira predstavlja pravo gurmansko uživanje. Idealna je za svečane ručkove ili kada želite da impresionirate goste. Sočno meso i bogatstvo ukusa čine ovaj recept nezaobilaznim.

Vreme pripreme: Aktivno vreme: 25 minuta Vreme pečenja: 15 minuta Ukupno vreme: 40 minuta minuta

Sastojci

Priprema

  1. 1. Priprema mesa:
  2. Tanko istucajte svaki komad vešalice između dve kese ili plastične folije kako biste dobili ravne odreske. Posolite i pobiberite sa obe strane.
  3. 2. Priprema punjenja:
  4. U tiganju na malo maslinovog ulja propržite beli luk dok ne zamiriše. Dodajte svež spanać i pržite dok ne uvene (ako koristite zamrznut, samo ga dobro zagrejte). Sklonite sa vatre i pomešajte sa krem sirom i polovinom rendanog kačkavalja. Dodajte so i biber po ukusu.
  5. 3. Punjenje vešalica:
  6. Na svaki komad mesa stavite kašiku pripremljenog fila i zarolajte meso u čvrstu rolnu. Učvrstite čačkalicama ili zavežite kuhinjskim koncem.
  7. 4. Prženje:
  8. U tiganju zagrejte maslac i maslinovo ulje na srednjoj vatri. Pržite rolne vešalice sa svih strana dok ne dobiju zlatnu koricu, oko 4-5 minuta sa svake strane.
  9. 5. Dovršavanje u rerni:
  10. Ako želite dodatnu sočnost, prebacite vešalice u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C još 10-15 minuta.
  11. 6. Serviranje:
  12. Poslužite toplo, uz prilog po želji (pečeni krompir, pire ili povrće na pari). Preko svake vešalice pospite ostatak rendanog kačkavalja.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 450 kcal

Proteini: 35 g

Masti: 30 g

Ugljeni hidrati: 4 g

Saveti

Ako želite bogatiji ukus, dodajte u punjenje sitno seckane sušene paradajze ili kockice dimljene slanine.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.