Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za punjenu belu vešalicu

Pregleda: 129 Ocena: 4.2 Lajkova: 0 Datum: 03.08.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema mesa:
  2. Svaku vešalicu stavite između dva lista plastične folije i istucite čekićem za meso dok ne postanu tanki i ravnomerni.
  3. Posolite i pobiberite meso sa obe strane.
  4. Priprema fila:
  5. Na svaku istanjenu vešalicu rasporedite nekoliko trakica slanine i sira.
  6. Dodajte po malo iseckanog crnog luka i belog luka.
  7. Punjenje i savijanje:
  8. Premažite svaku vešalicu sa malo senfa.
  9. Savijte vešalicu kao rolnu, pazeći da fil ostane unutra.
  10. Pričvrstite rolnu čačkalicama ili je zavežite kuhinjskim koncem da se ne raspadne tokom pečenja.
  11. Prženje:
  12. U tiganju zagrejte ulje ili mast na srednjoj vatri.
  13. Stavite punjene vešalice u tiganj i pržite ih sa svih strana dok ne dobiju zlatno-smeđu boju (oko 5-7 minuta sa svake strane).
  14. Pečenje:
  15. Prebacite vešalice u pleh za pečenje.
  16. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta, ili dok meso ne bude potpuno pečeno i sir se ne otopi.
  17. Serviranje:
  18. Izvadite čačkalice ili konac pre serviranja.
  19. Poslužite punjenu belu vešalicu toplo, uz prilog po želji, kao što su pire krompir, pečeno povrće ili sveža salata.
  20. Uživajte u ukusnoj punjenoj beloj vešalici!

Komentari Korisnika

RichardObradovic
03.08.2024 14:57

Komentar!!!

RichardObradovic
03.08.2024 14:52

Komentar!!!

RichardObradovic
03.08.2024 14:47

Komentar!!!