Gurmanija.rs (AMP Recept)
Sastojci
- 4 komada svinjske bele vešalice (oko 150-200g svaki)
- 100g dimljene slanine, iseckane na tanke trakice
- 100g sira (trapist, edamer ili neki drugi topivi sir), isečen na tanke trakice
- 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
- 2-3 čena belog luka, sitno iseckana
- So i biber po ukusu
- 2 kašike senfa
- 2 kašike ulja ili masti za prženje
- Čačkalice ili kuhinjski konac za pričvršćivanje
Priprema
- Priprema mesa:
- Svaku vešalicu stavite između dva lista plastične folije i istucite čekićem za meso dok ne postanu tanki i ravnomerni.
- Posolite i pobiberite meso sa obe strane.
- Priprema fila:
- Na svaku istanjenu vešalicu rasporedite nekoliko trakica slanine i sira.
- Dodajte po malo iseckanog crnog luka i belog luka.
- Punjenje i savijanje:
- Premažite svaku vešalicu sa malo senfa.
- Savijte vešalicu kao rolnu, pazeći da fil ostane unutra.
- Pričvrstite rolnu čačkalicama ili je zavežite kuhinjskim koncem da se ne raspadne tokom pečenja.
- Prženje:
- U tiganju zagrejte ulje ili mast na srednjoj vatri.
- Stavite punjene vešalice u tiganj i pržite ih sa svih strana dok ne dobiju zlatno-smeđu boju (oko 5-7 minuta sa svake strane).
- Pečenje:
- Prebacite vešalice u pleh za pečenje.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta, ili dok meso ne bude potpuno pečeno i sir se ne otopi.
- Serviranje:
- Izvadite čačkalice ili konac pre serviranja.
- Poslužite punjenu belu vešalicu toplo, uz prilog po želji, kao što su pire krompir, pečeno povrće ili sveža salata.
- Uživajte u ukusnoj punjenoj beloj vešalici!
Komentari Korisnika
Komentar!!!
Komentar!!!
Komentar!!!