Gurmanija.rs (AMP Recept)

Baklava Čizkejk sa Medom i Pistacijama

Pregleda: 108 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 17.01.2025
Autor: RichardObradovic
🍯 Baklava Čizkejk sa Medom i Pistacijama – spoj tradicije i luksuza! Kremasto, hrskavo, neodoljivo! Pogledajte recept na Gurmanija.rs i obradujte svoje najmilije! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #baklavačizkejk #medipistacije #gurmanija #dessertdana

Opis

Ovaj luksuzni Baklava Čizkejk sa Medom i Pistacijama spaja hrskave slojeve baklave sa kremastim čizkejkom, stvarajući desert koji oduzima dah. Savršen za posebne prilike, ovaj recept kombinuje bogate ukuse meda, limuna, pistacija i kremastog fila.

Vreme pripreme: Aktivno vreme: 30 minuta Vreme pečenja i hlađenja: 6 sati Ukupno vreme: 6 sati i 30 minuta minuta

Sastojci

Priprema

  1. 1. Priprema baze:
  2. Zagrejte rernu na 175°C. Obložite dno kalupa za tortu (prečnika 22-25 cm) papirom za pečenje.
  3. Svaki list kore premažite otopljenim puterom i složite ih u kalup tako da se preklapaju. Obrežite višak kora i pecite 12 minuta dok ne postanu zlatne.
  4. 2. Priprema oraha i badema:
  5. U multipraktiku usitnite orahe, bademe, cimet i so dok ne dobijete teksturu nalik prezlama. Dodajte 2 kašike putera i promešajte. Rasporedite ovu smesu preko pečene baze.
  6. 3. Priprema čizkejk fila:
  7. Umutite krem sir sa šećerom, solju, vanilom, limunovom korom i sokom dok smesa ne postane glatka. Dodajte gustin, a zatim jedno po jedno jaje, muteći nakon svakog. Na kraju umešajte grčki jogurt.
  8. Sipajte fil preko orahove smese i poravnajte površinu.
  9. 4. Pečenje:
  10. Pecite na srednjoj rešetki rerne 45 minuta, dok ivice ne postanu lagano zlatne, a sredina još malo podrhtava.
  11. Isključite rernu i ostavite čizkejk unutra još 50 minuta uz zatvorena vrata. Potom ga potpuno ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider na najmanje 4 sata (ili preko noći).
  12. 5. Preliv i dekoracija:
  13. Pomešajte med, limunov sok i ružinu vodicu. Prelijte ohlađeni čizkejk ovim prelivom i pospite seckanim pistacijama. Po želji, dodajte još meda preko svakog parčeta prilikom serviranja.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 400 kcal

Proteini: 7 g

Masti: 25 g

Ugljeni hidrati: 35 g

Saveti

Za dodatnu aromu, orašaste plodove možete lagano propržiti pre nego što ih usitnite, a ružinu vodicu možete zameniti narandžinom za drugačiji miris.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.