Gurmanija.rs (AMP Recept)

Domaća Bundevara – Miris Jeseni u Svakom Zalogaju

Pregleda: 87 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 15.01.2025
Autor: RichardObradovic
🎃 Bundevara – pita koja miriše na jesen! Slatka, sočna i neodoljivo mirisna, bundevara je pravi izbor za svaku priliku. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #bundevara #jesenjeukuse #receptdana

Opis

Bundevara je tradicionalna pita od bundeve, jednostavna za pripremu, ali bogata ukusom. Sa kombinacijom slatke bundeve, cimeta i hrskavih kora, ovo je desert koji osvaja na prvi zalogaj.

Vreme pripreme: Aktivno vreme: 20 minuta Vreme pečenja: 40 minuta Ukupno vreme: 1 sat minuta

Sastojci

Priprema

  1. 1. Priprema bundeve:
  2. Bundevu očistite, narendajte i pomešajte sa šećerom, cimetom i grizom. Po želji dodajte suvo grožđe.
  3. 2. Sastavljanje pite:
  4. Na radnu površinu položite jednu koru i premažite je uljem ili otopljenim puterom.
  5. Preko nje stavite drugu koru, pa rasporedite tanak sloj pripremljene bundeve.
  6. Urolajte kore sa filom u čvrst rolat i stavite ih u podmazan pleh.
  7. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav fil i kore.
  8. 3. Pečenje:
  9. Rolate premažite uljem ili puterom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 35-40 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.
  10. 4. Hlađenje i serviranje:
  11. Kada se pita ohladi, pospite je šećerom u prahu i secite na parčad.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 180 kcal

Proteini: 3 g

Masti: 6 g

Ugljeni hidrati: 28 g

Saveti

Za dodatni ukus, u fil možete dodati prstohvat rendanog muskatnog oraščića ili malo narendane kore pomorandže.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.