Gurmanija.rs (AMP Recept)

Borovnica Čizkejk Bez Pečenja

Pregleda: 75 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 08.01.2025
Autor: RichardObradovic
🫐 Borovnica čizkejk – savršeno voćno osveženje! Kremasto, voćno i jednostavno za pripremu! Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte u svakom zalogaju! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #borovnicacizkejk #voćnidesert #receptdana

Opis

Ovaj borovnica čizkejk je savršena kombinacija kremastog fila, hrskave kore i osvežavajućeg preliv od borovnica. Idealan desert za ljubitelje laganih i voćnih poslastica – jednostavan za pripremu i bez potrebe za rernom!

Vreme pripreme: Aktivno vreme: 20 minuta Vreme hlađenja: 4-5 sati Ukupno vreme: 5 sati i 20 minuta minuta

Sastojci

Priprema

  1. Priprema kore:
  2. Pomešajte mleveni keks sa otopljenim puterom dok ne dobijete kompaktnu smesu.
  3. Smesu utisnite na dno kalupa (prečnika 24 cm) obloženog papirom za pečenje. Stavite u frižider na 30 minuta da se stegne.
  4. Priprema fila:
  5. Umutite krem sir sa šećerom u prahu i vanilinom dok ne postane glatka smesa.
  6. U posebnoj činiji umutite pavlaku za šlag dok ne postane čvrsta, a zatim je lagano umešajte u smesu sa krem sirom.
  7. Fil ravnomerno rasporedite preko ohlađene kore i vratite u frižider na najmanje 4 sata, ili idealno preko noći.
  8. Priprema preliva:
  9. U šerpi pomešajte borovnice i šećer. Kuvajte na srednjoj vatri dok borovnice ne puste sok.
  10. Gustin razmutite u vodi, dodajte u borovnice i kuvajte još 2-3 minuta dok se smesa ne zgusne. Ostavite da se ohladi.
  11. Finalizacija:
  12. Ohlađeni preliv od borovnica ravnomerno prelijte preko čizkejka. Vratite u frižider na još 30 minuta pre serviranja.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 280 kcal
Proteini: 6 g
Masti: 18 g
Ugljeni hidrati: 25 g

Saveti

Za dodatnu teksturu, pre serviranja pospite čizkejk svežim borovnicama i narendanim belim čokoladom.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.