Gurmanija.rs (AMP Recept)

Sočno Pečeno Pile sa Krompirom u Rerni

Pregleda: 90 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 07.01.2025
Autor: RichardObradovic
🍗 Sočno pečeno pile sa krompirom – klasika koja nikad ne razočara! Hrskava korica, sočno meso i savršeno pečen krompir čine ovo jelo omiljenim za svaku priliku. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #pečenopile #ručakdana #tradicionalnirecept

Opis

Pečeno pile sa krompirom je omiljeno jelo koje spaja bogat ukus sočnog mesa i hrskavog krompira. Savršeno za nedeljni ručak ili porodična okupljanja, ovo jelo se lako priprema, a rezultat je nezaboravan ukus.

Vreme pripreme: Aktivno vreme: 20 minuta Vreme pečenja: 90 minuta Ukupno vreme: 1 sat i 50 minuta minuta

Sastojci

Priprema

  1. Priprema pileta:
  2. Operite pile i dobro ga osušite papirnim ubrusom. Posolite unutrašnjost pileta i napunite ga četvrtinama luka.
  3. U činiji pomešajte maslinovo ulje, limunov sok, crvenu papriku, biber i origano. Ovom marinadom premažite celo pile spolja, pazeći da se začini ravnomerno rasporede.
  4. Priprema povrća:
  5. U velikoj činiji pomešajte krompir, šargarepu i beli luk. Prelijte povrće sa kašikom maslinovog ulja, posolite i pobiberite po ukusu, a zatim ih rasporedite u dublji pleh za pečenje.
  6. Postavljanje pileta:
  7. Stavite pile na sredinu pleha, preko povrća. Dodajte pileći bujon ili vodu u pleh kako bi meso ostalo sočno tokom pečenja.
  8. Pečenje:
  9. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 90 minuta. Na svakih 30 minuta, prelijte pile sokovima iz pleha kako biste dobili hrskavu i zlatnu koricu.
  10. Nakon 90 minuta, proverite da li je pile pečeno probadanjem mesa – sokovi bi trebalo da budu bistri. Ako nije, nastavite pečenje još 10-15 minuta.
  11. Odmor i serviranje:
  12. Izvadite pile iz rerne i ostavite ga da odmori 10 minuta pre sečenja. Poslužite uz pečeno povrće, a po želji ukrasite svežim peršunom.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 450 kcal
Proteini: 40 g
Masti: 20 g
Ugljeni hidrati: 30 g

Saveti

Za dodatni ukus, možete ubaciti nekoliko grančica ruzmarina u pleh tokom pečenja. Takođe, sokove iz pleha možete koristiti kao preliv za meso i povrće prilikom serviranja.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.