Gurmanija.rs (AMP Recept)

Posne Paprike Punjene Pirinčem i Povrćem

Pregleda: 103 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 07.01.2025
Autor: RichardObradovic
🌶️ Posne paprike punjene pirinčem i povrćem – tradicionalno i ukusno! Idealan obrok za post ili svaki dan. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i inspirišite se! 🌱✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #posnorecepti #punjenepaprike #zdravahrana

Opis

Ove posne paprike punjene pirinčem i povrćem su klasično, ali izuzetno ukusno jelo. Lako za pripremu, a idealno za svaki post ili zdrav obrok tokom godine. Kombinacija pirinča, šargarepe, tikvica i začina čini ih hranljivim i mirisnim jelom.

Vreme pripreme: Aktivno vreme: 20 minuta Vreme kuvanja/pečenja: 40 minuta Ukupno vreme: 1 sat minuta

Sastojci

Priprema

  1. Priprema paprika:
  2. Operite paprike, odsecite vrhove i očistite semenke. Ostavite ih sa strane dok pripremate fil.
  3. Priprema fila:
  4. Na maslinovom ulju propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte šargarepu, tikvicu i beli luk, pa dinstajte 5 minuta.
  5. Dodajte opran pirinač i mlevenu crvenu papriku, te sve zajedno propržite još 2-3 minuta. Posolite, pobiberite i dodajte polovinu paradajz soka. Kuvajte dok pirinač ne upije tečnost.
  6. Punjenje paprika:
  7. Napunite paprike pripremljenim filom, ali ostavite malo prostora jer će pirinač nabubriti tokom kuvanja.
  8. Poređajte napunjene paprike u duboku šerpu ili vatrostalnu posudu.
  9. Kuvanje/pečenje:
  10. Prelijte paprike ostatkom paradajz soka i dodajte malo vode da pokrije dno posude.
  11. Kuvajte na srednjoj vatri na šporetu 30-40 minuta ili pecite u rerni na 200°C oko 40 minuta, dok paprike ne omekšaju.
  12. Serviranje:
  13. Poslužite toplo, ukrašeno seckanim peršunom, uz krišku svežeg hleba ili salatu po izboru.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 150 kcal
Proteini: 3 g
Masti: 5 g
Ugljeni hidrati: 22 g

Saveti

Za dodatnu aromu, u fil možete dodati kašičicu suvog bosiljka ili origana. Takođe, paprike možete peći u rerni prelivene s malo maslinovog ulja za bogatiji ukus.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.