🍰 Osvežavajući voćni čizkejk – spoj kremastog ukusa i svežeg voća!
Idealan za sve prilike, bez pečenja i komplikacija. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i obradujte svoje najdraže! ✨
🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #voćničizkejk #receptdana #osveženje
Opis
Ovaj voćni čizkejk bez pečenja je savršen desert za sve ljubitelje laganih i osvežavajućih poslastica. Kombinacija kremaste osnove, bogatog voća i hrskave kore od keksa čini ga neodoljivim izborom za svaki sto.
Vreme pripreme: Aktivno vreme: 30 minuta
Hlađenje: 4 sata
Ukupno vreme: 4 sata i 30 minuta minuta
Sastojci
- Za koru:
- 200 g mlevenog keksa (digestivnog ili posnog)
- 100 g putera (otopljenog)
- Za fil:
- 400 g krem sira
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 100 g seckanog voća (kiwi, breskve, višnje)
- Za dekoraciju:
- 200 g raznog voća (maline, borovnice, kupine, breskve, kiwi)
- Sveži listići nane za dekoraciju
Priprema
- Priprema kore:
- U činiji pomešajte mleveni keks sa otopljenim puterom dok ne dobijete kompaktnu smesu.
- Utisnite smesu na dno kalupa (prečnika 24 cm) obloženog papirom za pečenje. Stavite u frižider na 30 minuta da se stegne.
- Priprema fila:
- Umutite krem sir sa šećerom u prahu i vanilom dok ne postane glatka smesa.
- U drugoj činiji umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta, a zatim je lagano umešajte u smesu sa krem sirom.
- Dodajte seckano voće i nežno sjedinite smesu.
- Sastavljanje čizkejka:
- Prelijte fil preko ohlađene kore i ravnomerno ga rasporedite. Stavite u frižider na najmanje 4 sata (ili idealno preko noći) da se stegne.
- Dekoracija:
- Pre serviranja, dekorisani čizkejk rasporedite raznim voćem na vrhu (maline, borovnice, kupine, kiwi, breskve) i ukrasite listićima nane.
Nutritivne Vrednosti
Kalorije: 280 kcal
Proteini: 6 g
Masti: 18 g
Ugljeni hidrati: 25 g
Saveti
Za dodatnu svežinu, pre serviranja prelijte čizkejk laganim voćnim prelivom ili kašičicom meda.
Komentari Korisnika
Još nema komentara.