Gurmanija.rs (AMP Recept)

Krem Čorba od Brokolija i Tikvica

Pregleda: 107 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 02.01.2025
Autor: RichardObradovic
🥣 Krem čorba od brokolija i tikvica – zdravlje u svakom zalogaju! Lagana, ukusna i jednostavna za pripremu. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i ugrejte se ovim predivnim obrokom! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #čorbadana #zdravahrana #kremčorba

Opis

Ova lagana i kremasta čorba od brokolija i tikvica savršena je za hladnije dane ili kada želite hranljiv, a lako svarljiv obrok. Puna vitamina i bogatog ukusa, idealna je za celu porodicu.

Vreme pripreme: Aktivno vreme: 15 minuta Vreme kuvanja: 20 minuta Ukupno vreme: 35 minuta minuta

Sastojci

Priprema

  1. Priprema povrća:
  2. Operite brokoli i podelite ga na cvetiće. Tikvicu, krompir i luk iseckajte na sitne komade.
  3. Prženje povrća:
  4. U šerpi zagrejte maslinovo ulje. Dodajte crni i beli luk i pržite dok ne postanu staklasti. Zatim dodajte krompir i tikvicu, pa sve zajedno propržite 3-4 minuta.
  5. Kuvanje:
  6. Sipajte povrtni bujon i dodajte cvetiće brokolija. Kuvajte na srednjoj vatri oko 15 minuta, dok povrće ne omekša.
  7. Blendiranje:
  8. Kada je povrće skuvano, skinite šerpu sa vatre i štapnim blenderom usitnite sadržaj dok ne dobijete glatku krem čorbu.
  9. Dodavanje pavlake:
  10. Vratite čorbu na laganu vatru i umešajte pavlaku za kuvanje. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Kuvajte još 2-3 minuta, pazeći da ne provri.
  11. Serviranje:
  12. Sipajte čorbu u tanjire, ukrasite svežim peršunom i, po želji, dodajte kap maslinovog ulja ili kockice krutona.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 150 kcal
Proteini: 5 g
Masti: 10 g
Ugljeni hidrati: 10 g

Saveti

Za bogatiji ukus, pre blendiranja dodajte kašiku rendanog parmezana ili malo limunovog soka za osvežavajući ton.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.