Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za pitu sa višnjama

Pregleda: 113 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 03.08.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema fila:
  2. Ako koristite zamrznute višnje, prvo ih odmrznite i ocedite višak tečnosti.
  3. U velikoj posudi pomešajte višnje, šećer, vanilin šećer, griz, cimet (ako koristite), sok i rendanu koricu limuna. Dobro izmešajte.
  4. Priprema kora:
  5. Pripremite radnu površinu i podelite kore na grupe po dve ili tri kore, zavisno od debljine kora.
  6. Premažite svaku koru uljem ili rastopljenim puterom, koristeći četkicu.
  7. Punjenje i savijanje:
  8. Na prvi sloj kora stavite nekoliko kašika fila od višanja, ravnomerno rasporedite.
  9. Savijte kore u rolnu ili trouglove, zavisno od željenog oblika.
  10. Ponovite postupak dok ne potrošite sav fil i sve kore.
  11. Pečenje:
  12. Premažite pitu sa malo ulja ili putera i prelijte kiselom vodom.
  13. Stavite pitu u podmazan pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta, ili dok pita ne postane zlatno-smeđa i hrskava.
  14. Serviranje:
  15. Izvadite pitu iz rerne i ostavite da se malo ohladi.
  16. Pre serviranja pospite šećerom u prahu.
  17. Uživajte u ukusnoj piti sa višnjama!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.