Gurmanija.rs (AMP Recept)

Čokoladna Torta sa Svežim Jagodama

Pregleda: 85 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 27.12.2024
Autor: RichardObradovic
🍓 Čokoladna torta sa svežim jagodama – raskoš ukusa na svakom zalogaju! Idealan spoj čokolade i voća koji osvaja na prvi zalogaj. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte u ovoj prelepoj torti! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #čokoladnatorta #receptdana #jagode

Opis

Ova torta je prava poslastica za ljubitelje čokolade i voća. Kombinacija sočnog čokoladnog biskvita, kremastog fila i svežih jagoda čini je savršenom za sve prilike, od rođendana do romantičnih večeri.

Vreme pripreme: Aktivno vreme: 40 minuta Vreme hlađenja: 2 sata Ukupno vreme: 2 sata i 40 minuta minuta

Sastojci

Priprema

  1. Priprema biskvita:
  2. U činiji pomešajte suve sastojke: brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i šećer.
  3. Dodajte jaja, mleko, ulje i vanilin šećer, pa dobro umutite mikserom. Na kraju, postepeno dodajte toplu vodu i nastavite da mutite dok ne dobijete glatku smesu.
  4. Smesu sipajte u okrugli kalup (prečnik 24 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-35 minuta. Proverite čačkalicom da li je pečeno. Ostavite biskvit da se potpuno ohladi, a zatim ga presepite na dva dela.
  5. Priprema fila:
  6. U šerpici zagrejte slatku pavlaku, dodajte čokoladu i puter, pa mešajte dok ne dobijete glatku kremu. Ostavite fil da se malo prohladi kako bi se zgusnuo.
  7. Na donji sloj biskvita rasporedite polovinu čokoladnog fila, a zatim poređajte isečene jagode. Pokrijte jagode preostalim filom i stavite gornji sloj biskvita.
  8. Priprema glazure:
  9. Zagrejte slatku pavlaku, dodajte čokoladu i mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi. Prelijte tortu glazurom i ravnomerno je rasporedite.
  10. Dekoracija:
  11. Dekorišite tortu svežim jagodama i, po želji, listićima nane. Ostavite tortu u frižideru najmanje 2 sata pre serviranja.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 380 kcal
Proteini: 6 g
Masti: 20 g
Ugljeni hidrati: 45 g

Saveti

Za dodatni osvežavajući ukus, pre serviranja, prelijte tortu sa malo sirupa od jagoda ili limuna.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.