Gurmanija.rs (AMP Recept)

Posna Čokoladna Torta sa Orašastim Plodovima

Pregleda: 145 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 15.12.2024
Autor: RichardObradovic
🍫 Posna Čokoladna Torta sa Orašastim Plodovima – slatko savršenstvo za vreme posta! Jednostavna, raskošna i nezaboravnog ukusa. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i pripremite ovu poslasticu već danas! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #receptdana #posnitorta #čokoladniužitak

Opis

Ova posna čokoladna torta je savršen izbor za sve koji žele uživati u raskošnom ukusu čokolade tokom posta. Sa bogatim slojevima i aromom orašastih plodova, ovaj desert će oduševiti sve ljubitelje slatkog.

Vreme pripreme: Aktivno vreme: 30 minuta Vreme hlađenja: 2 sata Ukupno vreme: 2 sata i 30 minuta minuta

Sastojci

Priprema

  1. Priprema kore:
  2. U velikoj činiji pomešajte suve sastojke: brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
  3. Dodajte ulje, gaziranu vodu i ekstrakt vanile. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
  4. Smesu sipajte u podmazan kalup prečnika 24 cm. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta. Proverite čačkalicom da li je kora gotova. Ostavite da se ohladi.
  5. Priprema fila:
  6. U šerpici zagrejte kokosovo mleko, dodajte posnu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Dodajte šećer u prahu i mlevene orahe, pa kuvajte još 2 minuta dok se sve ne sjedini. Ostavite fil da se malo ohladi.
  7. Sastavljanje torte:
  8. Ohlađenu koru presecite na dva dela. Premažite donju koru polovinom fila, zatim poklopite drugom korom i premažite tortu ostatkom fila.
  9. Dekoracija:
  10. Tortu ukrasite rendanom čokoladom i seckanim orasima. Po želji, dodajte listiće sveže nane za osveženje.
  11. Hlađenje:
  12. Ostavite tortu u frižideru najmanje 2 sata pre serviranja.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 280 kcal
Proteini: 5 g
Masti: 15 g
Ugljeni hidrati: 32 g

Saveti

Za dodatnu aromu, u fil možete dodati prstohvat cimeta ili nekoliko kapi arome ruma. Ova torta je još ukusnija kada odstoji preko noći.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.