Gurmanija.rs (AMP Recept)

Prasetina sa Krompirima u Zemljanoj Posudi

Pregleda: 119 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 15.12.2024
Autor: RichardObradovic
🍖 Prasetina sa krompirima u zemljanoj posudi – tradicija na vašem stolu! Savršeno pečeno, sočno i neodoljivo. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte u pravom domaćem ukusu! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #receptdana #prasetina #tradicionalnajela

Opis

Prasetina sa krompirima, pripremljena u zemljanoj posudi, donosi bogate, sočne ukuse koji podsećaju na tradicionalnu kuhinju. Pečenje u zemljanoj posudi čini meso mekanim, a krompire hrskavim i punim arome. Savršeno za porodični ručak ili svečanu priliku.

Vreme pripreme: Aktivno vreme: 20 minuta Vreme pečenja: 2,5 sata Ukupno vreme: 2 sata i 50 minuta minuta

Sastojci

Priprema

  1. Priprema mesa:
  2. Prasetinu posolite, pobiberite i utrljajte mlevenu crvenu papriku. Premažite je maslinovim uljem i ostavite da odstoji 30 minuta na sobnoj temperaturi.
  3. Priprema krompira:
  4. Krompire začinite solju, ruzmarinom i maslinovim uljem. Dodajte crni luk i beli luk, pa sve dobro promešajte.
  5. Složite u zemljanu posudu:
  6. Na dno posude stavite sloj krompira, a preko njega meso. Prelijte sve povrtnim bujonom i dodajte kašiku svinjske masti za dodatnu aromu (po želji).
  7. Pečenje:
  8. Pokrijte zemljanu posudu poklopcem ili aluminijumskom folijom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 2 sata.
  9. Nakon 2 sata, uklonite poklopac ili foliju i povećajte temperaturu na 200°C. Pecite još 30 minuta kako bi meso dobilo zlatnu, hrskavu koricu.
  10. Serviranje:
  11. Poslužite toplo, direktno iz zemljane posude, uz svež hleb i sezonsku salatu.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 650 kcal
Proteini: 40 g
Masti: 45 g
Ugljeni hidrati: 25 g

Saveti

Za dodatni ukus, pre pečenja meso možete marinirati u mešavini belog vina, belog luka i ruzmarina nekoliko sati. Takođe, povremeno prelijevajte meso sokovima iz posude kako bi ostalo sočno.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.