Gurmanija.rs (AMP Recept)

Piletina u Krem Sosu sa Gljivama

Pregleda: 81 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 13.12.2024
Autor: RichardObradovic
🍗 Piletina u krem sosu sa gljivama – kremasto savršenstvo! Jednostavno, brzo i preukusno! Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte u svakom zalogaju. ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #receptdana #piletina #kremastiukus

Opis

Ovo jelo spaja nežne komade piletine sa bogatim kremastim sosom od gljiva. Idealan je izbor za porodični ručak ili svečanu večeru. Jednostavna priprema i prefinjen ukus čine ga pravim kulinarskim užitkom.

Vreme pripreme: Aktivno vreme: 20 minuta Ukupno vreme: 30 minuta minuta

Sastojci

Priprema

  1. Priprema piletine:
  2. Pileći file iseći na tanke šnicle ili trakice. Posolite i pobiberite sa obe strane.
  3. Prženje piletine:
  4. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i puter. Pržite piletinu na srednjoj vatri 5 minuta sa svake strane dok ne porumeni. Izvadite piletinu iz tiganja i ostavite je sa strane.
  5. Priprema gljiva i luka:
  6. U isti tiganj dodajte crni luk i beli luk. Pržite dok ne postanu staklasti, zatim dodajte gljive. Kuvajte dok gljive ne omekšaju i ne ispuste sok.
  7. Dodavanje tečnosti:
  8. Sipajte pileći bujon u tiganj i mešajte dok ne provri. Dodajte pavlaku za kuvanje i mešajte dok se sos ne sjedini. Po potrebi, začinite solju i biberom.
  9. Kombinovanje:
  10. Vratite piletinu u tiganj i kuvajte još 10 minuta na laganoj vatri, dok piletina ne upije ukuse sosa.
  11. Serviranje:
  12. Poslužite toplo, ukrašeno svežim peršunom. Kao prilog možete dodati pire krompir, testeninu ili svežu salatu.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 350 kcal
Proteini: 28 g
Masti: 18 g
Ugljeni hidrati: 10 g

Saveti

Za dodatni ukus, u sos možete dodati prstohvat rendanog parmezana ili kašiku senfa. Ako želite da jelo bude bogatije, gljive kombinujte sa vrganjima ili bukovačama.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.