Gurmanija.rs (AMP Recept)

Tajlandska Piletina sa Boranijom

Pregleda: 88 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 29.11.2024
Autor: RichardObradovic
🍗 Tajlandska Piletina sa Boranijom – savršena egzotična večera! Aromatična, začinska i savršeno balansirana! Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte u ukusima Tajlanda! 🥢✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #receptdana #tajlandskapiletina #brzoiukusno

Opis

Ovo jelo donosi egzotične ukuse Tajlanda pravo na vaš tanjir. Sočna piletina pržena sa hrskavom boranijom u aromatičnom sosu, idealna je za brz i ukusan obrok. Spoj slatkog, slanog i začinskog savršeno opisuje autentičnu tajlandsku kuhinju.

Vreme pripreme: Aktivno vreme: 15 minuta Ukupno vreme: 30 minuta minuta

Sastojci

Priprema

  1. Priprema piletine:
  2. U činiji pomešajte soja sos, riblji sos, med i sok od limete. Marinirajte piletinu u ovoj mešavini 10-15 minuta.
  3. Prženje boranije:
  4. U dubljem tiganju zagrejte 1 kašiku ulja. Pržite boraniju na srednjoj vatri 3-5 minuta dok ne omekša, ali da zadrži hrskavost. Izvadite boraniju i ostavite sa strane.
  5. Priprema piletine:
  6. Dodajte preostalu kašiku ulja u tiganj. Pržite mariniranu piletinu dok ne dobije zlatno-smeđu boju i bude skroz skuvana (oko 5-7 minuta).
  7. Dodavanje začina:
  8. Smanjite vatru, pa dodajte beli luk, đumbir i čili. Mešajte dok ne zamiriše (oko 30 sekundi).
  9. Spajanje sastojaka:
  10. Vratite boraniju u tiganj i sve dobro promešajte. Kuvajte još 2-3 minuta da se ukusi sjedine.
  11. Serviranje:
  12. Poslužite toplo, posuto svežim korijanderom ili peršunom. Jelo možete poslužiti uz kuvani pirinač ili nudle.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 290 kcal
Proteini: 28 g
Masti: 12 g
Ugljeni hidrati: 15 g

Saveti

Ako želite bogatiji ukus, na kraju kuvanja dodajte kašičicu kikiriki putera ili kokosovog mleka. Takođe, boraniju možete zameniti brokolijem ili paprikom.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.