Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za punjene paprike

Pregleda: 104 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 02.08.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema paprika:
  2. Operite paprike i odsecite im vrhove (sa strane peteljke). Izvadite seme i unutrašnje membrane. Sačuvajte odsečene vrhove za kasnije poklapanje paprika.
  3. Priprema fila:
  4. Sitno iseckajte crni i beli luk.
  5. U tiganju zagrejte ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i propržite još 1 minut.
  6. U velikoj posudi pomešajte mleveno meso, proprženi luk, pirinač, jaje, paradajz pire, so, biber i mlevenu papriku. Dobro izmešajte da se svi sastojci sjedine.
  7. Punjenje paprika:
  8. Napunite svaku papriku smesom od mesa i pirinča. Nemojte ih previše puniti, jer će pirinač nabubriti tokom kuvanja.
  9. Poklopite svaku papriku sačuvanim vrhovima.
  10. Priprema sosa:
  11. U velikoj šerpi zagrejte paradajz sok ili pelate sa vodom ili bujonom. Dodajte malo soli i bibera po ukusu.
  12. Po želji, možete dodati i kašiku brašna razmućenu u malo vode za zgušnjavanje sosa.
  13. Kuvanje:
  14. Pažljivo spustite punjene paprike u šerpu sa sosom. Kuvajte na srednjoj vatri oko 45-60 minuta, ili dok paprike ne omekšaju i pirinač ne bude kuvan.
  15. Tokom kuvanja, povremeno prelijte paprike sosom kako bi bile ravnomerno kuvane.
  16. Serviranje:
  17. Poslužite punjene paprike tople, prelivene sosom. Po želji, možete ih poslužiti uz pire krompir ili svež hleb.
  18. Uživajte u ukusnim punjenim paprikama!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.