Gurmanija.rs (AMP Recept)

Sporo Kuvana Goveđa Rebarca u Sosu od Crnog Vina

Pregleda: 76 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 26.11.2024
Autor: RichardObradovic
🍖 Sporo Kuvana Goveđa Rebarca – obrok koji se topi u ustima! Bogata aroma crnog vina i sočna rebarca čine ovo jelo savršenim za specijalne prilike. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte u svakom zalogaju! 🍷✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #receptdana #goveđarebarca

Opis

Ova goveđa rebarca, sporo kuvana do savršenstva u bogatom sosu od crnog vina i povrća, topiće se u ustima. Idealna su za specijalne prilike ili kada želite obrok koji oduzima dah.

Vreme pripreme: Aktivno vreme: 30 minuta Vreme kuvanja: 3-4 sata Ukupno vreme: 4 sata i 30 minuta minuta

Sastojci

Priprema

  1. Priprema mesa: Posolite i pobiberite rebarca. U dubokom tiganju zagrejte maslinovo ulje i pržite rebarca sa svih strana dok ne porumene. Izvadite ih i ostavite sa strane.
  2. Prženje povrća: Na istoj masnoći propržite luk, šargarepu, celer i beli luk dok ne omekšaju.
  3. Dodavanje tečnosti: Dodajte paradajz pire i crno vino. Kuvajte 5 minuta, pa sipajte bujon. Ubacite lovorov list i timijan.
  4. Sporo kuvanje: Vratite rebarca u šerpu, poklopite i kuvajte na laganoj vatri 3-4 sata, dok meso ne postane mekano i sočno.
  5. Serviranje: Poslužite toplo, uz pire krompir ili sveže pečeni hleb, i obavezno prelijte bogatim sosom.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 450 kcal
Proteini: 35 g
Masti: 20 g
Ugljeni hidrati: 10 g

Saveti

Za dodatni ukus, dodajte malo tamne čokolade u sos pred kraj kuvanja – daje dubinu ukusu.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.