Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za Novopazarski ćevap

Pregleda: 163 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 02.08.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema mesa:
  2. U velikoj posudi pomešajte mlevenu junetinu i ovčetinu/jagnjetinu.
  3. Dodajte sitno iseckani ili izgnječen beli luk, sodu bikarbonu, so i biber. Dobro izmešajte da se svi sastojci sjedine.
  4. Dodajte mineralnu vodu i ulje, pa mesite smesu dok ne postane kompaktna i glatka.
  5. Pokrijte posudu plastičnom folijom i ostavite u frižideru da odstoji najmanje 2 sata, a najbolje preko noći.
  6. Formiranje ćevapa:
  7. Izvadite meso iz frižidera i formirajte ćevape rukama ili uz pomoć mašine za oblikovanje.
  8. Ćevapi treba da budu dugački oko 8-10 cm i debljine oko 2 cm.
  9. Pečenje:
  10. Zagrejte roštilj ili tiganj na srednje visoku temperaturu.
  11. Pecite ćevape 4-5 minuta sa svake strane dok ne dobiju lepu, zlatno-smeđu boju i dok se ne ispeku do kraja.
  12. Tokom pečenja, povremeno ih premažite sa malo ulja ili masnoće.
  13. Serviranje:
  14. Lepinje prerežite na pola i zagrejte ih na roštilju ili tiganju dok ne postanu tople i hrskave.
  15. Poslužite ćevape u lepinji sa seckanim crnim lukom i, po želji, kajmakom ili pavlakom.
  16. Uživajte u autentičnom ukusu Novopazarskog ćevapa!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.