Gurmanija.rs (AMP Recept)

Sočna Musaka sa Krompirom i Mlevenim Mesom

Pregleda: 209 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 14.11.2024
Autor: RichardObradovic
🥔 Recept dana: Sočna Musaka sa Krompirom i Mlevenim Mesom! 🥩 Ako ste ljubitelji domaće kuhinje i tražite ideju za ukusan porodični obrok, ova musaka je pravi izbor! 👨‍🍳👩‍🍳 Sočni slojevi krompira, mlevenog mesa i kremasti preljev savršeno se kombinuju u jelu koje osvaja na prvi zalogaj! 🍲💖 🔗 Recept vas čeka na našem sajtu – neka vaša kuhinja zamiriše na pravu gurmansku uživanciju! Prijatno! 🥄🍽️ #gurmanija #receptdana #domacakuhinja #musaka

Opis

Musaka je jedno od najpopularnijih jela u srpskoj kuhinji – jednostavna za pripremu, a toliko ukusna da osvaja na prvi zalogaj! Ova varijanta sa krompirom i mlevenim mesom je klasičan izbor, idealan za porodični ručak ili večeru. Uz sočne slojeve krompira, mesa i kremastog preljeva, dobićete ukusno i zasitno jelo koje će svi obožavati.

Vreme pripreme: Aktivno vreme pripreme: 30 minuta Vreme pečenja: 45 minuta Ukupno vreme: 1 sat i 15 minuta minuta

Sastojci

Priprema

  1. Priprema krompira i mesa: Krompir oljuštite, operite i isecite na tanke kolutove. Posolite i ostavite sa strane. U tiganju zagrejte malo ulja, pa propržite sitno seckani crni i beli luk. Kada omekša, dodajte mleveno meso i pržite dok ne postane zlatno braon. Posolite, pobiberite, dodajte mlevenu papriku i origano, pa dobro promešajte.
  2. Slaganje musake: U dublji, podmazani pleh, poređajte sloj krompira, zatim sloj mlevenog mesa, i tako redom dok ne potrošite sve sastojke, završavajući sa slojem krompira.
  3. Priprema preljeva: U posebnoj činiji umutite jaja, pavlaku i mleko. Blago posolite i prelijte preko musake u plehu, pazeći da preljev ravnomerno pokrije sve slojeve.
  4. Pečenje: Musaku pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta, dok krompir ne postane mekan i preljev se lepo zapeče. Kada dobije zlatno-braon koricu, musaka je spremna.
  5. Serviranje: Izvadite musaku iz rerne i ostavite je da se malo prohladi pre nego što je isečete na parčiće. Poslužite toplo, uz salatu po izboru.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 380 kcal
Proteini: 15 g
Masti: 18 g
Ugljeni hidrati: 35 g

Saveti

Ako želite bogatiji ukus, u preljev možete dodati i malo narendanog kačkavalja ili parmezana. Takođe, ukoliko volite intenzivniji miris i ukus, u meso možete dodati sitno seckanu papriku ili peršun.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.