Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za Štrudlu od Sira

Pregleda: 171 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 23.10.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema testa:
  2. U mlako mleko dodajte šećer i kvasac, pa ostavite da odstoji 10 minuta dok kvasac ne zapeni.
  3. U velikoj posudi pomešajte brašno i so. Dodajte nadošli kvasac, mlaku vodu, ulje i jaje. Zamesite glatko testo, pa ga mesite dok ne postane elastično (oko 5-7 minuta).
  4. Pokrijte testo čistom krpom i ostavite na toplom mestu da naraste, oko 1 sat, dok se ne udvostruči.
  5. Priprema fila od sira:
  6. U posudi pomešajte svež sir, jaje, pavlaku, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Dobro promešajte dok ne dobijete kremasti fil.
  7. Formiranje štrudle:
  8. Nakon što je testo nadošlo, premesite ga i razvucite na pobrašnjenoj površini u pravougaonik debljine oko 0,5 cm.
  9. Ravnomerno rasporedite fil od sira preko testa, ostavljajući po 1 cm sa strane.
  10. Uvijte testo u rolat počevši od duže strane, pažljivo pritiskajući kako biste izbacili višak vazduha.
  11. Stavite štrudlu u pleh obložen papirom za pečenje i ostavite da odstoji još 15 minuta.
  12. Pečenje:
  13. Premažite štrudlu razmućenim jajetom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-35 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
  14. Kada se štrudla ohladi, po želji je pospite šećerom u prahu.
  15. Posluživanje:
  16. Štrudla se može služiti topla ili hladna, uz dodatak meda ili džema po ukusu.
  17. Nutritivna Vrednost po Parčetu (za 12 parčadi):
  18. Kalorije: ~250 kcal
  19. Proteini: 6 g
  20. Ugljeni hidrati: 35 g
  21. Masti: 8 g
  22. Zasićene masti: 2 g
  23. Ova Štrudla od Sira je lagana, vazdušasta i savršeno kremasta, idealna za sve koji vole klasične, domaće poslastice!
  24. "Domaća štrudla sa sirom – jednostavna, kremasta i savršeno zlatna! 🧀🥐 Savršen slatki ili slani zalogaj za svaku priliku. Ko bi voleo parče ove poslastice? 😍 #ŠtrudlaSaSirom #DomaćaPoslastica #KremastoUživanje"

Komentari Korisnika

Još nema komentara.