Gurmanija.rs (AMP Recept)

Teleći Medaljoni u Belom Sosu sa Peršunom

Pregleda: 99 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 15.10.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema telećih medaljona:
  2. Teleće medaljone posolite, pobiberite i pospite sitno seckanim belim lukom i timijanom.
  3. U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte medaljone i pržite ih po 3-4 minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju, ali da ostanu sočni u sredini.
  4. Izvadite medaljone iz tiganja i ostavite ih da odmore, prekriveni folijom.
  5. Priprema belog sosa:
  6. U tiganju, na srednje jakoj vatri, otopite puter. Dodajte brašno i kratko propržite, stalno mešajući, dok ne postane zlatne boje (približno 1 minut).
  7. Polako sipajte pileći bujon, neprestano mešajući da se ne stvore grudvice.
  8. Dodajte pavlaku za kuvanje i mešajte dok sos ne postane gust i kremast (oko 3-5 minuta).
  9. Začinite sos solju i biberom po ukusu. Po želji dodajte sok od limuna za svežinu.
  10. Na kraju, umešajte sitno seckan peršun u sos.
  11. Spojite jelo:
  12. Vratite medaljone u tiganj sa belim sosom i lagano ih prelijte sosom. Ostavite ih da se zagreju u sosu još 2-3 minuta.
  13. Posluživanje:
  14. Teleće medaljone u belom sosu sa peršunom poslužite uz pire krompir, grilovano povrće ili testeninu, i prelijte ih bogatim kremastim sosom.
  15. Evo recepta za Teleće Medaljone u Belom Sosu sa Peršunom, koji će oduševiti sve ljubitelje sočnog mesa i kremastih sosova:
  16. Teleći Medaljoni u Belom Sosu sa Peršunom
  17. Sastojci:
  18. Za medaljone:
  19. 600 g telećih medaljona
  20. 2 kašike maslinovog ulja
  21. 2 čena belog luka (sitno seckana)
  22. So i biber po ukusu
  23. 1 kašičica svežeg timijana (ili sušenog)
  24. Za beli sos:
  25. 200 ml pavlake za kuvanje
  26. 100 ml pilećeg bujona (ili vode)
  27. 2 kašike putera
  28. 2 kašike brašna
  29. 2 kašike sitno seckanog peršuna
  30. So i biber po ukusu
  31. Sok od pola limuna (po želji)
  32. Priprema:
  33. Priprema telećih medaljona:
  34. Teleće medaljone posolite, pobiberite i pospite sitno seckanim belim lukom i timijanom.
  35. U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte medaljone i pržite ih po 3-4 minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju, ali da ostanu sočni u sredini.
  36. Izvadite medaljone iz tiganja i ostavite ih da odmore, prekriveni folijom.
  37. Priprema belog sosa:
  38. U tiganju, na srednje jakoj vatri, otopite puter. Dodajte brašno i kratko propržite, stalno mešajući, dok ne postane zlatne boje (približno 1 minut).
  39. Polako sipajte pileći bujon, neprestano mešajući da se ne stvore grudvice.
  40. Dodajte pavlaku za kuvanje i mešajte dok sos ne postane gust i kremast (oko 3-5 minuta).
  41. Začinite sos solju i biberom po ukusu. Po želji dodajte sok od limuna za svežinu.
  42. Na kraju, umešajte sitno seckan peršun u sos.
  43. Spojite jelo:
  44. Vratite medaljone u tiganj sa belim sosom i lagano ih prelijte sosom. Ostavite ih da se zagreju u sosu još 2-3 minuta.
  45. Posluživanje:
  46. Teleće medaljone u belom sosu sa peršunom poslužite uz pire krompir, grilovano povrće ili testeninu, i prelijte ih bogatim kremastim sosom.
  47. Nutritivna Vrednost po Porciji:
  48. Kalorije: ~450 kcal
  49. Proteini: 35 g
  50. Ugljeni hidrati: 12 g
  51. Masti: 28 g
  52. Zasićene masti: 14 g
  53. "Sočni teleći medaljoni u kremastom belom sosu sa peršunom – elegancija na tanjiru! 🍽️🥩 Savršeno za sve koji vole bogate ukuse i jednostavnu pripremu. Da li biste probali ovaj specijalitet? 😍 #TelećiMedaljoni #SavršenObrok #GurmanskiDoživljaj"

Komentari Korisnika

Još nema komentara.