Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za domaću sarmu

Pregleda: 116 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 02.08.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema listova kupusa:
  2. Odvojite listove kiselog kupusa, odstranite tvrde delove i stavite ih u vodu da se isperu ako su previše kiseli.
  3. Priprema fila:
  4. Sitno iseckajte crni luk i beli luk.
  5. Na malo masti ili ulja propržite luk dok ne postane staklast.
  6. U velikoj posudi pomešajte mleveno meso, pirinač, proprženi luk, jaje, aleva papriku, so i biber.
  7. Dodajte sitno seckanu slaninu i dobro izmešajte.
  8. Punjenje listova:
  9. Na svaki list kupusa stavite kašiku fila.
  10. Savijte listove kupusa preko fila i uvijte u rolnice, savijajući krajeve da fil ne iscuri.
  11. Ređanje i kuvanje:
  12. Na dno velike šerpe stavite nekoliko listova kupusa.
  13. Redajte sarme u šerpu, dodajući lovorove listove između slojeva.
  14. Prelijte vodom ili bujonom da sarma bude prekrivena.
  15. Pokrijte tanjirom da sarme ne isplivaju.
  16. Kuvajte na laganoj vatri oko 2 do 3 sata.
  17. Posluživanje:
  18. Poslužite toplo, sa dodatkom pavlake ili uz hleb.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.