Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za Bakin Kolač

Pregleda: 221 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 07.10.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema smese:
  2. U velikoj posudi umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu penasta.
  3. Dodajte mleko, ulje i rendanu koricu limuna (ako koristite), i sve dobro promešajte.
  4. Postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i prstohvatom soli, mešajući dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica.
  5. Pečenje:
  6. Zagrejte kalup za bakin kolač (tradicionalni kalup sa šarama) ili električni aparat za bakin kolač.
  7. Premažite kalup ili aparat sa malo ulja i sipajte kašiku smese, a zatim zatvorite kalup.
  8. Pecite nekoliko minuta, dok kolač ne postane zlatno-smeđi i hrskav sa spoljašnje strane, ali mekan iznutra.
  9. Posluživanje:
  10. Kada su kolači gotovi, poređajte ih na tanjir i po želji pospite šećerom u prahu. Služite tople ili hladne, uz čaj ili kafu.
  11. Nutritivna Vrednost po Porciji (1 kolač):
  12. Kalorije: ~180 kcal
  13. Proteini: 4 g
  14. Ugljeni hidrati: 25 g
  15. Masti: 7 g
  16. Zasićene masti: 1 g
  17. Šećeri: 12 g
  18. Bakin kolač je savršen za uživanje uz šolju toplog napitka, bilo da ga pripremate za decu ili kao desert za goste. Ukusan, hrskav i jednostavan za pripremu!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.