Gurmanija.rs (AMP Recept)

Pohovana piletina u obliku zvezdica sa pire krompirom i povrćem

Pregleda: 93 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 29.09.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema piletine:
  2. Isecite pileće filete na tanje šnicle. Upotrebite modlicu u obliku zvezde da izrežete oblike iz piletine.
  3. Posolite i pobiberite piletinu.
  4. Pripremite tri posude: jednu sa brašnom, drugu sa umućenim jajima i treću sa prezlama. Po želji, možete dodati beli luk u prahu u prezle za dodatni ukus.
  5. Uvaljajte svaki komad piletine u brašno, zatim u jaja, i na kraju u prezle.
  6. Pržite u zagrejanom ulju dok ne postanu zlatno-smeđe sa obe strane (oko 3-4 minuta po strani). Ostavite na papirnom ubrusu da se ocedi višak ulja.
  7. Priprema pire krompira:
  8. Kuvajte krompir u posoljenoj vodi dok ne omekša (oko 15-20 minuta). Procedite ga, dodajte puter i mleko, pa izgnječite dok ne dobijete glatki pire.
  9. Priprema povrća:
  10. Kuvajte grašak i šargarepu u slanoj vodi dok ne omekšaju (oko 5-7 minuta). Procedite i dodajte malo maslaca.
  11. Serviranje:
  12. Na tanjir stavite pohovanu piletinu u obliku zvezdica, malo pire krompira i kuvano povrće. Ukrasite tanjir sa još nekoliko kolutova šargarepe i poslužite sa kečapom ili nekim drugim umakom koji deca vole.
  13. Naravno! Evo recepta za obrok koji deca obožavaju – Pohovane piletine u obliku zvezdica sa pire krompirom i povrćem. Ovo jelo je ukusno, zabavno i lako za pripremu, a oblik zvezdica će sigurno privući pažnju najmlađih!
  14. Pohovane piletine u obliku zvezdica sa pire krompirom i povrćem
  15. Sastojci:
  16. Za pohovanu piletinu:
  17. 2 pileća filea
  18. 1 šolja brašna
  19. 2 jaja
  20. 1 šolja prezli
  21. 1 kašičica soli
  22. 1/2 kašičice belog luka u prahu (opciono)
  23. Ulje za prženje
  24. Modlica u obliku zvezde (ili bilo koji drugi zabavni oblik)
  25. Za pire krompir:
  26. 500 g krompira (oljuštenog i isečenog na kocke)
  27. 50 g putera
  28. 100 ml mleka
  29. So po ukusu
  30. Za povrće:
  31. 1 šolja smrznutog graška
  32. 1 šargarepa (isečena na kolutove)
  33. Malo maslaca
  34. Priprema:
  35. Priprema piletine:
  36. Isecite pileće filete na tanje šnicle. Upotrebite modlicu u obliku zvezde da izrežete oblike iz piletine.
  37. Posolite i pobiberite piletinu.
  38. Pripremite tri posude: jednu sa brašnom, drugu sa umućenim jajima i treću sa prezlama. Po želji, možete dodati beli luk u prahu u prezle za dodatni ukus.
  39. Uvaljajte svaki komad piletine u brašno, zatim u jaja, i na kraju u prezle.
  40. Pržite u zagrejanom ulju dok ne postanu zlatno-smeđe sa obe strane (oko 3-4 minuta po strani). Ostavite na papirnom ubrusu da se ocedi višak ulja.
  41. Priprema pire krompira:
  42. Kuvajte krompir u posoljenoj vodi dok ne omekša (oko 15-20 minuta). Procedite ga, dodajte puter i mleko, pa izgnječite dok ne dobijete glatki pire.
  43. Priprema povrća:
  44. Kuvajte grašak i šargarepu u slanoj vodi dok ne omekšaju (oko 5-7 minuta). Procedite i dodajte malo maslaca.
  45. Serviranje:
  46. Na tanjir stavite pohovanu piletinu u obliku zvezdica, malo pire krompira i kuvano povrće. Ukrasite tanjir sa još nekoliko kolutova šargarepe i poslužite sa kečapom ili nekim drugim umakom koji deca vole.
  47. Nutritivne vrednosti po porciji:
  48. Kalorije: 450 kcal
  49. Proteini: 25 g
  50. Masti: 20 g
  51. Ugljeni hidrati: 45 g
  52. Vlakna: 5 g
  53. Ovo jelo je zabavno i ukusno, a deca će uživati kako u samom izgledu, tako i u ukusu! Prijatno!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.