Gurmanija.rs (AMP Recept)

Krem supa od bundeve

Pregleda: 111 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 29.09.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema povrća:
  2. U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk i beli luk dok ne postanu staklasti (oko 5 minuta).
  3. Dodajte kocke bundeve, krompir i šargarepu, pa sve zajedno propržite još 5 minuta.
  4. Kuvanje:
  5. Dodajte povrtni bujon ili vodu u lonac, dodajte timijan, so i biber. Kuvajte na srednjoj vatri 25-30 minuta ili dok povrće ne omekša.
  6. Blendiranje:
  7. Kada je povrće skuvano, sklonite lonac sa šporeta i pomoću štapnog miksera izblendajte supu dok ne postane potpuno glatka i kremasta.
  8. Dodajte pavlaku za kuvanje i muskatni oraščić, pa ponovo promešajte i kuvajte još 5 minuta na laganoj vatri.
  9. Završni koraci:
  10. Dodajte sok od limuna i još jednom probajte supu da proverite ukus. Po potrebi dodajte još soli ili bibera.
  11. Serviranje:
  12. Sipajte krem supu u tanjire, ukrasite sa nekoliko kapi maslinovog ulja, pospite pečenim semenjkama bundeve i po želji dodajte listić svežeg timijana.
  13. Nutritivne vrednosti po porciji:
  14. Kalorije: 250 kcal
  15. Proteini: 5 g
  16. Masti: 15 g (uglavnom iz maslinovog ulja i pavlake)
  17. Ugljeni hidrati: 25 g
  18. Vlakna: 5 g
  19. Vitamin A: Visok sadržaj (dobar za imunitet i vid)
  20. Vitamin C: Značajna količina (podstiče zdravlje kože i jača imunitet)

Komentari Korisnika

Još nema komentara.