Gurmanija.rs (AMP Recept)
Sastojci
- 4 srednje tikvice
- 1 šargarepa (narendana)
- 1 glavica crnog luka (sitno seckana)
- 2 paradajza (sitno iseckana)
- 1 paprika (sitno seckana)
- 2 kašike maslinovog ulja
- So i biber po ukusu
- Svež peršun za dekoraciju
Priprema
- Priprema tikvica:
- Operite tikvice i prepolovite ih po dužini. Izdubite sredinu da dobijete „čamčiće“, a izdubljeni deo sitno iseckajte.
- Priprema nadeva:
- U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk i šargarepu dok ne omekšaju. Dodajte iseckane paradajze, papriku i izdubljeni deo tikvica.
- Pržite povrće dok ne omekša, a zatim začinite solju i biberom.
- Punjenje tikvica:
- Napunite izdubljene tikvice pripremljenim nadevom i poređajte ih u pleh za pečenje.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
- Serviranje:
- Poslužite uz svež peršun.
Komentari Korisnika
Još nema komentara.