Gurmanija.rs (AMP Recept)

Tikvice punjene povrćem

Pregleda: 107 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 19.09.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema tikvica:
  2. Operite tikvice i prepolovite ih po dužini. Izdubite sredinu da dobijete „čamčiće“, a izdubljeni deo sitno iseckajte.
  3. Priprema nadeva:
  4. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk i šargarepu dok ne omekšaju. Dodajte iseckane paradajze, papriku i izdubljeni deo tikvica.
  5. Pržite povrće dok ne omekša, a zatim začinite solju i biberom.
  6. Punjenje tikvica:
  7. Napunite izdubljene tikvice pripremljenim nadevom i poređajte ih u pleh za pečenje.
  8. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
  9. Serviranje:
  10. Poslužite uz svež peršun.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.