Gurmanija.rs (AMP Recept)
Sastojci
- 200 g zelenog sočiva
- 1 glavica crnog luka (sitno seckana)
- 2 šargarepe (iseckane na kolutove)
- 2 krompira (iseckana na kockice)
- 2 čena belog luka (sitno seckana)
- 1 kašika mlevene crvene paprike
- 1 lovorov list
- 3 kašike ulja
- So i biber po ukusu
- 1 l vode ili povrtnog bujona
Priprema
- Priprema povrća:
- U šerpi zagrejte ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i kratko propržite.
- Dodavanje sočiva i povrća:
- Dodajte sočivo, šargarepu i krompir, pa prelijte vodom ili bujonom. Dodajte lovorov list i mlevenu crvenu papriku.
- Kuvanje:
- Kuvajte na srednjoj vatri oko 40 minuta, ili dok povrće i sočivo ne omekšaju. Po potrebi dolijte još vode.
- Začinite solju i biberom po ukusu.
- Serviranje:
- Poslužite toplo, uz svež peršun.
Komentari Korisnika
Još nema komentara.