Gurmanija.rs (AMP Recept)

Punjene paprike sa pirinčem i povrćem (posno)

Pregleda: 601 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 19.09.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema nadeva:
  2. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite seckani crni luk i šargarepu dok ne omekšaju.
  3. Dodajte pirinač i propržite ga zajedno sa povrćem oko 2 minuta, pa zatim dodajte paradajz. Kuvajte još 5 minuta dok pirinač ne upije tečnost.
  4. Dodajte mlevenu papriku, so i biber po ukusu. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi.
  5. Punjenje paprika:
  6. Paprike operite, očistite i uklonite seme. Napunite svaku papriku pripremljenim nadevom.
  7. Kuvanje:
  8. Poređajte napunjene paprike u šerpu, prelijte paradajz sokom i dodajte vode po potrebi da skoro pokrije paprike.
  9. Kuvajte na tihoj vatri oko 45 minuta do 1 sat, dok pirinač i paprike ne omekšaju.
  10. Serviranje:
  11. Poslužite punjene paprike tople, uz domaći hleb.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.