Gurmanija.rs (AMP Recept)
Sastojci
- 6 paprika (babure)
- 200 g pirinča
- 1 šargarepa (sitno seckana)
- 1 glavica crnog luka (sitno seckana)
- 1 paradajz (sitno iseckan)
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- So i biber po ukusu
- 500 ml paradajz soka
Priprema
- Priprema nadeva:
- U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite seckani crni luk i šargarepu dok ne omekšaju.
- Dodajte pirinač i propržite ga zajedno sa povrćem oko 2 minuta, pa zatim dodajte paradajz. Kuvajte još 5 minuta dok pirinač ne upije tečnost.
- Dodajte mlevenu papriku, so i biber po ukusu. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi.
- Punjenje paprika:
- Paprike operite, očistite i uklonite seme. Napunite svaku papriku pripremljenim nadevom.
- Kuvanje:
- Poređajte napunjene paprike u šerpu, prelijte paradajz sokom i dodajte vode po potrebi da skoro pokrije paprike.
- Kuvajte na tihoj vatri oko 45 minuta do 1 sat, dok pirinač i paprike ne omekšaju.
- Serviranje:
- Poslužite punjene paprike tople, uz domaći hleb.
Komentari Korisnika
Još nema komentara.