Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za Belolučane Paprike sa Belim Lukom

Pregleda: 109 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 07.09.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Pečenje paprika:
  2. Zagrejte rernu na 200°C ili pripremite roštilj.
  3. Paprike operite i obrišite, pa ih poređajte na pleh obložen papirom za pečenje.
  4. Pecite paprike u rerni ili na roštilju dok ne postanu mekane i dok im koža ne počne da se crni i puca (oko 20-30 minuta), okrećući ih povremeno da se ravnomerno ispeku sa svih strana.
  5. Kada su paprike pečene, stavite ih u plastičnu kesu ili pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite da se malo ohlade (ovo će olakšati ljuštenje kože).
  6. Priprema belog luka:
  7. Dok se paprike hlade, očistite beli luk i sitno ga iseckajte ili izgnječite.
  8. U manju šerpu ili tiganj, zagrejte ulje na srednjoj vatri.
  9. Dodajte beli luk i pržite ga kratko, samo dok zamiriše (pazite da ne izgori jer može postati gorak).
  10. Ljuštenje paprika:
  11. Oljuštite ohlađene paprike, uklonite peteljke i semenke.
  12. Oljuštene paprike iseckajte na trake ili ih ostavite u celim polovima, prema vašem ukusu.
  13. Mariniranje paprika:
  14. Paprike prelijte prženim belim lukom i uljem, dodajte sirće (ako ga koristite) i posolite po ukusu.
  15. Lagano promešajte kako bi se svi sastojci sjedinili i paprike upile arome.
  16. Serviranje:
  17. Belolučane paprike ostavite da odstoje u frižideru najmanje 1 sat pre serviranja kako bi se svi ukusi proželi.
  18. Poslužite ih hladne, ukrašene svežim peršunom, uz parče domaćeg hleba ili kao prilog uz roštilj.
  19. Prijatno!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.