Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za Paradajz Čorbu

Pregleda: 127 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 04.09.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema paradajza:
  2. Ako koristite svež paradajz, prvo ga oljuštite tako što ćete ga kratko uroniti u vrelu vodu (30 sekundi), a zatim prebaciti u hladnu vodu. Kora će se lako skinuti. Iseckajte paradajz na sitne komade.
  3. Ako koristite konzervirani paradajz, jednostavno ga ocedite i iseckajte.
  4. Prženje povrća:
  5. U većoj šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri.
  6. Dodajte sitno seckani crni luk i pržite dok ne postane staklast.
  7. Dodajte narendanu šargarepu i sitno seckani beli luk. Pržite sve zajedno još nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
  8. Dodavanje paradajza:
  9. Dodajte iseckani paradajz i pržite još nekoliko minuta dok paradajz ne počne da se raspada.
  10. Pospite kašikom brašna i šećerom, mešajte dobro, pa nastavite da kuvate još 2-3 minuta.
  11. Kuvanje čorbe:
  12. Sipajte povrtni ili pileći bujon u šerpu, dodajte suvi bosiljak ili origano, i dobro promešajte.
  13. Kuvajte na srednjoj vatri oko 20 minuta, povremeno mešajući, dok se svi sastojci ne sjedine.
  14. Blendiranje čorbe:
  15. Kada je čorba kuvana, sklonite je sa vatre i pažljivo je izmiksajte štapnim mikserom ili u blenderu dok ne postane glatka.
  16. Vratite čorbu na laganu vatru i dodajte pavlaku za kuvanje ako želite kremastiju teksturu.
  17. Začinjavanje:
  18. Dodajte so i biber po ukusu i kuvajte još nekoliko minuta da se svi ukusi lepo prožmu.
  19. Serviranje:
  20. Paradajz čorbu poslužite toplu, ukrašenu svežim listićima bosiljka ili sa prepečenim hlebom ili krutonima.
  21. Prijatno!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.