Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za Rafaello Tortu

Pregleda: 107 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 04.09.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema kore:
  2. Umutite belanca u čvrst sneg, postepeno dodajući šećer. Nastavite da mutite dok se šećer potpuno ne rastopi.
  3. Dodajte mlevene bademe, kokosovo brašno, brašno i prašak za pecivo. Lagano promešajte spatulom dok se sastojci ne sjedine.
  4. Smesu podelite na dva dela i pecite dve kore u okruglom kalupu (prečnika 24 cm) obloženom papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta, ili dok kore ne dobiju zlatnu boju.
  5. Ostavite kore da se potpuno ohlade.
  6. Priprema krema:
  7. U šerpi zagrejte 400 ml mleka sa vanilin šećerom do ključanja.
  8. U posebnoj posudi umutite žumanca sa šećerom i gustinom (ili brašnom) i dodajte preostalih 100 ml mleka, pa dobro promešajte.
  9. Sipajte smesu žumanaca u kipuće mleko, stalno mešajući, i kuvajte na laganoj vatri dok se krem ne zgusne (oko 5 minuta).
  10. Sklonite krem sa vatre i ostavite da se ohladi.
  11. Umutite maslac sa otopljenom belom čokoladom, pa dodajte ohlađeni krem od žumanaca i dobro izmešajte.
  12. Na kraju, umešajte kokosovo brašno.
  13. Sastavljanje torte:
  14. Na prvu koru stavite polovinu pripremljenog krema i ravnomerno rasporedite.
  15. Prekrijte drugom korom i premažite je ostatkom krema, uključujući stranice torte.
  16. Dekoracija:
  17. Torta pospite kokosovim brašnom po vrhu i stranama.
  18. Ukrasite rendanom belom čokoladom, celim bademima i Rafaello kuglicama po želji.
  19. Hlađenje:
  20. Ostavite tortu u frižideru da se ohladi najmanje 2-3 sata pre serviranja, kako bi se ukusi lepo proželi.
  21. Prijatno!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.