Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za Punjene Tikvice

Pregleda: 119 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 04.09.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema tikvica:
  2. Operite tikvice i isecite ih na polovine po dužini. Kašikom izdubite sredinu svake polovine, ostavljajući debljinu od oko 1 cm, tako da dobijete "čamčiće". Izdubljeni deo sitno iseckajte i sačuvajte za nadev.
  3. Priprema nadeva:
  4. U tiganju zagrejte ulje i propržite sitno seckani crni luk dok ne postane staklast.
  5. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne porumeni. Dodajte narendanu šargarepu, sitno seckani beli luk, i iseckani izdubljeni deo tikvica. Pržite sve zajedno još nekoliko minuta.
  6. Dodajte pirinač (ako koristite), iseckani paradajz, so, biber, mlevenu papriku i peršun. Kuvajte još par minuta dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
  7. Sklonite tiganj sa vatre i ostavite nadev da se malo prohladi. U prohlađeni nadev dodajte jaje i dobro izmešajte.
  8. Punjenje tikvica:
  9. Napunite svaku polovinu tikvice pripremljenim nadevom i poređajte ih u tepsiju ili vatrostalnu posudu.
  10. Pečenje:
  11. Prelijte tikvice paradajz sokom ili pelatom i vodom, tako da tečnost pokrije do pola visine tikvica.
  12. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta, dok tikvice ne omekšaju, a nadev se lepo zapeče.
  13. Serviranje:
  14. Punjene tikvice poslužite tople, uz dodatak kisele pavlake ili sveže seckanog peršuna po želji.
  15. Prijatno!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.