Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za Seljačku Pizzu sa Slaninom, Kajmakom i Sremušem

Pregleda: 124 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 23.08.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema testa:
  2. U posudu sipajte mlaku vodu, dodajte šećer i kvasac, pa ostavite da odstoji 5-10 minuta dok kvasac ne zapeni.
  3. U drugu, veću posudu, stavite brašno i so, pa napravite udubljenje u sredini.
  4. Sipajte mešavinu kvasca u brašno, dodajte maslinovo ulje i zamesite glatko testo. Mesite testo oko 10 minuta dok ne postane elastično i glatko.
  5. Pokrijte testo krpom i ostavite da naraste na toplom mestu oko 1 sat, ili dok se ne udvostruči.
  6. Priprema nadeva:
  7. Dok testo raste, pripremite nadev. U posudi pomešajte kajmak i pavlaku ako želite razblaženiji premaz.
  8. Slaninu isecite na tanke trakice, a sremuš sitno naseckajte.
  9. Formiranje i premazivanje:
  10. Kada je testo nadošlo, premesite ga i razvaljajte na debljinu od oko 1 cm.
  11. Prebacite testo na pleh obložen papirom za pečenje.
  12. Premažite testo pripremljenim kajmakom, pazeći da ostavite malo prostora na rubovima za koricu.
  13. Dodavanje nadeva:
  14. Po premazanom testu ravnomerno rasporedite trakice slanine.
  15. Preko slanine pospite sitno iseckani sremuš i rendani sir.
  16. Posolite i pobiberite po ukusu, pa prelijte s malo maslinovog ulja.
  17. Pečenje:
  18. Pizzu pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C oko 15-20 minuta, ili dok korica ne postane zlatno-smeđa, a sir se lepo rastopi.
  19. Serviranje:
  20. Kada je pizza gotova, izvadite je iz rerne i ostavite da se malo ohladi.
  21. Isecite je na komade i poslužite dok je još topla.
  22. Prijatno!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.