Gurmanija.rs (AMP Recept)
Sastojci
- 1 kg ćurećih bataka i karabataka
- 300 g mlinaca
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica začinske paprike
- 1 kašičica suvog začina (po ukusu)
- So i biber po ukusu
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 100 ml pilećeg bujona (ili vode)
- 100 ml pavlake za kuvanje (po želji)
Priprema
- Priprema mesa:
- Ćuretinu začinite solju, biberom, suvim začinom, i začinskom paprikom. Utrljajte začine u meso i ostavite da odstoji 15-20 minuta kako bi upilo začine.
- U dubljoj tavi ili šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte ćureće meso i pecite ga sa svih strana dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
- Nakon što je meso lepo zaprženo, dodajte sitno seckani beli luk i kratko propržite. Zatim dolijte pileći bujon (ili vodu) i poklopite. Smanjite temperaturu i kuvajte meso na tihoj vatri oko 45 minuta, povremeno okrećući meso.
- Priprema mlinaca:
- Mlinci se obično preliju vrelom vodom i ostave da omekšaju 5-10 minuta, a zatim se ocijede.
- Kada su mlinci omekšali, možete ih dodatno začiniti solju i maslinovim uljem po ukusu.
- Spajanje mesa i mlinaca:
- Kada je ćuretina gotova, izvadite je iz tave i sačuvajte tečnost u kojoj se kuvala.
- Mlinci se mogu kratko propržiti na istoj tavi, dodajući malo tečnosti u kojoj se kuvalo meso kako bi upili ukus.
- Nakon toga, meso vratite na tavu sa mlincima, sve zajedno kratko zagrejte, i po želji dodajte pavlaku za kuvanje.
- Serviranje:
- Ćuretinu sa mlincima servirajte toplo, uz dodatak sveže salate ili kiselog kupusa po ukusu.
- Prijatno! Ćuretina sa Mlincima
Komentari Korisnika
Još nema komentara.