Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za Ćuretinu sa Mlincima

Pregleda: 152 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 17.08.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema mesa:
  2. Ćuretinu začinite solju, biberom, suvim začinom, i začinskom paprikom. Utrljajte začine u meso i ostavite da odstoji 15-20 minuta kako bi upilo začine.
  3. U dubljoj tavi ili šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte ćureće meso i pecite ga sa svih strana dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
  4. Nakon što je meso lepo zaprženo, dodajte sitno seckani beli luk i kratko propržite. Zatim dolijte pileći bujon (ili vodu) i poklopite. Smanjite temperaturu i kuvajte meso na tihoj vatri oko 45 minuta, povremeno okrećući meso.
  5. Priprema mlinaca:
  6. Mlinci se obično preliju vrelom vodom i ostave da omekšaju 5-10 minuta, a zatim se ocijede.
  7. Kada su mlinci omekšali, možete ih dodatno začiniti solju i maslinovim uljem po ukusu.
  8. Spajanje mesa i mlinaca:
  9. Kada je ćuretina gotova, izvadite je iz tave i sačuvajte tečnost u kojoj se kuvala.
  10. Mlinci se mogu kratko propržiti na istoj tavi, dodajući malo tečnosti u kojoj se kuvalo meso kako bi upili ukus.
  11. Nakon toga, meso vratite na tavu sa mlincima, sve zajedno kratko zagrejte, i po želji dodajte pavlaku za kuvanje.
  12. Serviranje:
  13. Ćuretinu sa mlincima servirajte toplo, uz dodatak sveže salate ili kiselog kupusa po ukusu.
  14. Prijatno! Ćuretina sa Mlincima

Komentari Korisnika

Još nema komentara.