Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za svinjski gulaš sa pire krompirom

Pregleda: 120 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 16.08.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Svinjski gulaš:
  2. U velikom loncu zagrejte ulje na srednjoj vatri. Dodajte iseckani crni luk i pržite dok ne postane staklast.
  3. Dodajte svinjsko meso i pržite dok ne dobije zlatno-braon boju sa svih strana.
  4. Dodajte sitno iseckan beli luk i kratko pržite.
  5. Dodajte mlevenu papriku i brašno, pa sve dobro izmešajte. Zatim dodajte isečene paprike, krompir, i šargarepu.
  6. Sipajte paradajz sok ili pire, bujon, i dodajte lovorov list. Začinite solju i biberom po ukusu.
  7. Smanjite vatru, poklopite i kuvajte na tihoj vatri oko 1,5 do 2 sata, ili dok meso i povrće ne omekšaju, a sos se lepo zgusne. Povremeno promešajte i po potrebi dolijte još bujona.
  8. Pire krompir:
  9. Ogulite krompir, isecite ga na kocke i kuvajte u slanoj vodi dok ne postane mekan (oko 20 minuta).
  10. Procedite krompir i vratite ga u šerpu. Dodajte puter i mleko, pa izgnječite dok ne dobijete glatki pire. Po potrebi dodajte još soli.
  11. Serviranje:
  12. Na tanjir stavite porciju svinjskog gulaša i uz to servirajte pire krompir. Gulaš možete posuti svežim peršunom kao dekoraciju.
  13. Prijatno!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.