Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za ćufte u paradajz sosu sa pire krompirom

Pregleda: 114 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 16.08.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Ćufte:
  2. U veliku posudu stavite mleveno meso, iseckani crni luk, beli luk, jaje, prezle, peršun, so i biber. Sve dobro izmešajte rukama dok ne dobijete homogenu smesu.
  3. Oblikujte smesu u male kuglice veličine oraha.
  4. U tiganju zagrejte malo ulja i pržite ćufte dok ne dobiju zlatno-braon boju sa svih strana. Ostavite ih sa strane.
  5. Paradajz sos:
  6. U šerpi zagrejte maslinovo ulje i dodajte sitno iseckan crni luk. Pržite dok luk ne postane staklast.
  7. Dodajte sitno iseckan beli luk i pržite još minut.
  8. Dodajte brašno i mešajte da se sve sjedini, pa zatim polako sipajte paradajz sok ili pire, neprestano mešajući da se ne stvore grudvice.
  9. Dodajte šećer, lovorov list, so i biber. Kuvajte na srednjoj vatri dok sos ne počne da se zgušnjava, oko 10-15 minuta.
  10. Kada je sos gotov, vratite ćufte u šerpu i kuvajte ih u sosu još 15-20 minuta na laganoj vatri.
  11. Pire krompir:
  12. Ogulite krompir, isecite ga na kocke i kuvajte u slanoj vodi dok ne postane mekan (oko 20 minuta).
  13. Procedite krompir i vratite ga u šerpu. Dodajte puter i mleko, pa izgnječite dok ne dobijete glatki pire. Po potrebi dodajte još soli.
  14. Serviranje:
  15. Na tanjir stavite nekoliko ćufti sa paradajz sosom i uz to poslužite pire krompir. Po želji, možete dodati još malo svežeg peršuna kao dekoraciju.
  16. Prijatno!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.