Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za Pizza sa Četiri Vrste Sira

Pregleda: 126 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 09.08.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema testa:
  2. Ako koristite domaće testo, razvaljajte ga na blago pobrašnjenoj površini na željenu veličinu i oblik. Testo treba biti tanko, ali ne previše, kako bi se postigla savršena hrskavost.
  3. Premazivanje sosom:
  4. Testo za pizzu prebacite na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ga ravnomerno paradajz sosom, ostavljajući malo slobodnog prostora na ivicama za koricu.
  5. Dodavanje sira:
  6. Rasporedite mocarelu po celoj površini pizze. Zatim dodajte sitno narezane komadiće gorgonzole, pospite narendani parmezan i rasporedite tanke kriške edamera.
  7. Pečenje:
  8. Pecite pizzu u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C (430°F) oko 10-12 minuta, ili dok korica ne postane zlatno-smeđa, a sir potpuno otopljen i blago zapečen.
  9. Završavanje:
  10. Nakon što je pizza pečena, izvadite je iz rerne i prelijte s malo maslinovog ulja. Po želji, ukrasite je svežim listovima bosiljka.
  11. Serviranje:
  12. Pizzu isecite na kriške i poslužite dok je još topla.
  13. Napomena: Ova pizza je savršen izbor za ljubitelje sira, jer kombinacija različitih vrsta sira pruža bogat i pun ukus koji se topi u ustima.
  14. Prijatno!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.