Gurmanija.rs (AMP Recept)
Sastojci
- 600g svinjskog mesa (šnicle)
- 2 glavice crnog luka
- 200g šampinjona
- 2 češnja belog luka
- 2 kašike brašna
- 100ml ulja
- 200ml crnog vina
- 300ml goveđe supe (može i iz kocke)
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 lovorov list
- So i biber po ukusu
- Sveži peršun za dekoraciju
Priprema
- Priprema mesa:
- Šnicle dobro istucati kuhinjskim čekićem da budu tanke.
- Posoliti i pobiberiti sa obe strane.
- Prženje mesa:
- U velikoj tavi zagrejati ulje.
- Šnicle uvaljati u brašno i pržiti ih na zagrejanom ulju dok ne dobiju lepu zlatno-smeđu boju sa obe strane.
- Izvaditi šnicle iz tave i ostaviti ih na toplom.
- Priprema sosa:
- U istoj tavi dodati još malo ulja ako je potrebno.
- Sitno iseckati crni luk i beli luk, i pržiti ih dok ne postanu staklasti.
- Dodati iseckane šampinjone i pržiti dok ne ispari višak tečnosti iz pečuraka.
- Dodati paradajz pire, lovorov list, i promešati.
- Zaliti vinom i pustiti da alkohol ispari (oko 5 minuta).
- Dodati goveđu supu i kuvati dok sos ne postane gust i ukusi se sjedine (oko 15-20 minuta).
- Spajanje mesa i sosa:
- Vratiti šnicle u tavu sa sosom.
- Kuvati zajedno još 10-ak minuta kako bi šnicle upile deo sosa i bile sočne.
- Serviranje:
- Izvaditi lovorov list iz sosa.
- Šnicle poslužiti prelivenim sosom, ukrašene svežim peršunom.
- Kao prilog možete poslužiti pire krompir, rižu ili sveže povrće.
- Uživajte u ukusnim lovačkim šniclama!
Komentari Korisnika
Još nema komentara.