Gurmanija.rs (AMP Recept)
Sastojci
- 500g pilećeg mesa (pileća prsa ili bataci)
- 400g graška (svežeg ili smrznutog)
- 2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 čena belog luka
- 1 crvena paprika
- 2 paradajza ili 200ml paradajz sosa
- 1 kašika brašna
- 100ml ulja
- So i biber po ukusu
- 1 kašičica suvog začina (vegeta ili sličan)
- Peršun za dekoraciju
- Voda
Priprema
- Priprema povrća:
- Crni luk sitno iseckati.
- Šargarepe oljuštiti i iseći na kolutiće.
- Papriku iseći na trakice.
- Beli luk sitno iseckati.
- Paradajz oljuštiti i iseći na kockice ili koristiti paradajz sos.
- Priprema piletine:
- Pileće meso iseći na manje komade.
- U velikoj šerpi zagrejati ulje i dodati piletinu. Pržiti dok ne dobije zlatnu boju sa svih strana.
- Prženje povrća:
- Dodati crni luk u šerpu sa piletinom i pržiti dok ne postane staklast.
- Dodati šargarepu, papriku i beli luk. Pržiti nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
- Dodavanje graška i paradajza:
- Dodati grašak u šerpu i dobro promešati.
- Dodati iseckani paradajz ili paradajz sos i kuvati dok se svi sastojci ne sjedine.
- Začinjavanje i zgusnjavanje:
- Dodati so, biber i suvi začin po ukusu.
- U manjoj posudi razmutiti brašno sa malo vode i dodati u šerpu da se jelo zgusne. Dobro promešati.
- Kuvanje:
- Doliti vodu koliko je potrebno da pokrije sve sastojke i kuvati na srednjoj vatri dok meso i povrće ne omekšaju, otprilike 20-30 minuta.
- Povremeno promešati i proveriti da li je potrebno dodati još vode.
- Serviranje:
- Gotovo jelo posuti svežim peršunom i poslužiti toplo.
Komentari Korisnika
Još nema komentara.