Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za Grašak sa Piletinom

Pregleda: 106 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 06.08.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema povrća:
  2. Crni luk sitno iseckati.
  3. Šargarepe oljuštiti i iseći na kolutiće.
  4. Papriku iseći na trakice.
  5. Beli luk sitno iseckati.
  6. Paradajz oljuštiti i iseći na kockice ili koristiti paradajz sos.
  7. Priprema piletine:
  8. Pileće meso iseći na manje komade.
  9. U velikoj šerpi zagrejati ulje i dodati piletinu. Pržiti dok ne dobije zlatnu boju sa svih strana.
  10. Prženje povrća:
  11. Dodati crni luk u šerpu sa piletinom i pržiti dok ne postane staklast.
  12. Dodati šargarepu, papriku i beli luk. Pržiti nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
  13. Dodavanje graška i paradajza:
  14. Dodati grašak u šerpu i dobro promešati.
  15. Dodati iseckani paradajz ili paradajz sos i kuvati dok se svi sastojci ne sjedine.
  16. Začinjavanje i zgusnjavanje:
  17. Dodati so, biber i suvi začin po ukusu.
  18. U manjoj posudi razmutiti brašno sa malo vode i dodati u šerpu da se jelo zgusne. Dobro promešati.
  19. Kuvanje:
  20. Doliti vodu koliko je potrebno da pokrije sve sastojke i kuvati na srednjoj vatri dok meso i povrće ne omekšaju, otprilike 20-30 minuta.
  21. Povremeno promešati i proveriti da li je potrebno dodati još vode.
  22. Serviranje:
  23. Gotovo jelo posuti svežim peršunom i poslužiti toplo.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.