Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za pasulj sa rebarcima

Pregleda: 127 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 04.08.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema pasulja:
  2. Pasulj operite i stavite u veliku posudu sa vodom da odstoji preko noći. Ovaj korak je bitan da pasulj omekša i skrati vreme kuvanja.
  3. Kuvanje pasulja:
  4. Sutradan, pasulj ocedite i stavite u veliku šerpu sa svežom vodom.
  5. Dodajte lovorove listove i kuvajte na srednjoj vatri dok pasulj ne omekša (oko 1-1.5 sat). Povremeno skidajte penu koja se stvara na površini.
  6. Priprema mesa:
  7. Dok se pasulj kuva, u drugoj šerpi zagrejte ulje na srednjoj vatri.
  8. Dodajte sitno iseckan crni luk i pržite dok ne postane staklast.
  9. Dodajte beli luk, šargarepu i papriku, pa pržite još nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
  10. Dodajte dimljena rebarca i pržite ih zajedno sa povrćem nekoliko minuta da se blago zapeču.
  11. Kombinovanje sastojaka:
  12. Kada je pasulj omekšao, dodajte pržena rebarca i povrće u šerpu sa pasuljem.
  13. Dodajte alevu papriku, suvi začin, so i biber po ukusu.
  14. Kuvajte na laganoj vatri još 30 minuta, dok se svi ukusi ne sjedine.
  15. Zgusnjavanje:
  16. U malom tiganju zagrejte kašiku ulja i dodajte brašno.
  17. Pržite brašno uz stalno mešanje dok ne postane zlatno-smeđe (zaprška).
  18. Dodajte zapršku u šerpu sa pasuljem i dobro promešajte da se sve sjedini.
  19. Kuvajte još 10 minuta da se jelo zgusne.
  20. Serviranje:
  21. Poslužite pasulj sa rebarcima topao, ukrašen seckanim svežim peršunom.
  22. Po želji, poslužite uz svež hleb ili kukuruzne projice.
  23. Uživajte u ukusnom pasulju sa rebarcima!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.