Gurmanija.rs (AMP Recept)

🥬 Sarma u lisnatom testu – Novo lice starog klasika

Pregleda: 38 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 16.04.2025
Autor: RichardObradovic
Sarma u lisnatom testu – klasika s modernim tvistom! Hrskavo spolja, mekano iznutra – ovo morate probati! #sarma #inovacija #domacakuhinja #gurmanija

Opis

Sarma svi znamo, ali da li si je probao u hrskavom lisnatom testu? Ovaj recept donosi poznati ukus u potpuno novom ruhu – savršen spoj tradicije i kreativnosti. Hrskavo spolja, sočno i mirisno iznutra!

Vreme pripreme: 🕒 20 min pripreme + 30 min pečenja ✅ Ukupno: 50 minuta minuta

Sastojci

Priprema

  1. 1️⃣ Fil:
  2. Na ulju proprži crni i beli luk. Dodaj meso, začine, pirinač i kiseli kupus. Dinstaj 10 minuta dok sve ne omekša i sjedini se.
  3. 2️⃣ Punjenje:
  4. Razvuci lisnato testo. Na sredinu stavi fil, pa uvij kao štrudlu. Možeš oblikovati u veknu ili zavezati krajeve kao veliki "bombon".
  5. 3️⃣ Pečenje:
  6. Premaži jajetom ili uljem, pa peci na 200°C oko 30 minuta, dok ne porumeni.
  7. 4️⃣ Serviranje:
  8. Seći na kriške i služiti uz pavlaku, jogurt ili paradajz-sos.

Nutritivne Vrednosti

🔥 Kalorije: 360 kcal
💪 Proteini: 18 g
🍚 Ugljeni hidrati: 25 g
🛢 Masti: 22 g

Saveti

Ako praviš posnu verziju, koristi biljno mleveno meso i izostavi jaje. Dodaj i pečurke za puniji ukus.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.