Gurmanija.rs (AMP Recept)

Kremaste Njoke u Sosu od Parmezana i Belog Luka

Pregleda: 50 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 08.02.2025
Autor: RichardObradovic
🥔 Kremasti njoki sa parmezanom – brzo, lako i neodoljivo! Savršeno kremasto jelo koje se topi u ustima. Isprobajte recept na Gurmanija.rs i uživajte! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #njoki #italijanskaukus #brzoiukusno

Opis

Ovo jelo je savršen spoj mekanih njoka i bogatog, kremastog sosa od parmezana i belog luka. Brzo se priprema, a rezultat je izuzetno ukusan i elegantan – savršen za brzi ručak ili romantičnu večeru.

Vreme pripreme: Aktivno vreme: 20 minuta Ukupno vreme: 30 minuta minuta

Sastojci

Priprema

  1. 1. Priprema domaćih njoka (preskočite ako koristite kupovne):
  2. Krompir skuvajte u ljusci, oljuštite i izgnječite dok je još topao.
  3. Dodajte brašno, žumance i so, pa zamesite mekano testo.
  4. Oblikujte tanke valjke i isecite male komade. Svaki njok malo pritisnite viljuškom.
  5. Kuvajte njoke u posoljenoj vodi dok ne isplivaju na površinu (oko 2-3 minuta).
  6. 2. Priprema sosa:
  7. U tiganju otopite maslac i propržite beli luk dok ne zamiriše.
  8. Dodajte pavlaku i parmezan, mešajte dok se sir ne otopi i sos ne postane kremast.
  9. Posolite, pobiberite i dodajte suvi bosiljak.
  10. 3. Kombinovanje:
  11. Kuvane njoke dodajte direktno u sos i nežno promešajte.
  12. Kuvajte još 2-3 minuta da upiju ukuse.
  13. 4. Serviranje:
  14. Poslužite toplo, posuto svežim peršunom i dodatnim parmezanom.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 450 kcal

Proteini: 12 g

Masti: 22 g

Ugljeni hidrati: 50 g

Saveti

Za bogatiji ukus, možete dodati malo limunove kore ili kašičicu putera od tartufa.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.