Gurmanija.rs (AMP Recept)

Filet Mignon u Sosu od Crnog Vina

Pregleda: 99 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 23.01.2025
Autor: RichardObradovic
🥂 Filet Mignon u Sosu od Crnog Vina – luksuz na tanjiru! Savršeno sočno meso i bogati sos čine ovo jelo nezaboravnim. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i impresionirajte svoje goste! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #filetmignon #luxuryfood #receptdana

Opis

Filet mignon je sinonim za luksuzan obrok. U kombinaciji sa bogatim sosom od crnog vina, ovo jelo odiše elegancijom i sofisticiranim ukusima. Savršen izbor za romantičnu večeru ili specijalne prilike.

Vreme pripreme: Aktivno vreme: 25 minuta Ukupno vreme: 25 minuta minuta

Sastojci

Priprema

  1. 1. Priprema fileta:
  2. Filete mignona izvadite iz frižidera 30 minuta pre pripreme kako bi dostigli sobnu temperaturu.
  3. Posolite i pobiberite meso sa obe strane.
  4. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte grančicu ruzmarina.
  5. Pržite filete 3-4 minuta sa svake strane za srednje pečen stepen (medium). Sklonite ih sa vatre i ostavite da odstoje pokriveni folijom.
  6. 2. Priprema sosa:
  7. U istom tiganju propržite crveni luk dok ne omekša. Dodajte beli luk i šećer, pa pržite još minut.
  8. Sipajte crno vino i kuvajte dok se količina tečnosti ne prepolovi. Dodajte goveđi bujon i prstohvat soli, pa kuvajte još 5 minuta dok sos ne postane gust.
  9. Umutite maslac u sos kako bi bio sjajan i bogat.
  10. 3. Serviranje:
  11. Na tanjir stavite filete mignona i prelijte ih sosom od crnog vina. Ukrasite svežim peršunom ili ruzmarinom.
  12. Poslužite uz kremasti pire krompir, pečeno povrće ili pirinač.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 350 kcal

Proteini: 30 g

Masti: 18 g

Ugljeni hidrati: 6 g

Saveti

Za dodatnu aromu, filete možete marinirati u maslinovom ulju, belom luku i začinskom bilju sat vremena pre pripreme.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.