Gurmanija.rs (AMP Recept)

Domaća Pileća Supa – Klasična Topla Uteha

Pregleda: 70 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 23.01.2025
Autor: RichardObradovic
🍲 Domaća pileća supa – uteha u tanjiru! Topla, mirisna i savršeno jednostavna za pripremu, ova supa će zagrejati srce i dušu. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i obradujte svoje najmilije! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #pilećasupa #toplotananjir #receptdana

Opis

Ova domaća pileća supa je savršen izbor za svaki dan. Bogata aromama, lagana i zdrava, osvežiće vas i pružiti osećaj topline. Idealna je za hladnije dane ili kao lek za umor i prehladu.

Vreme pripreme: Aktivno vreme: 20 minuta Vreme kuvanja: 1 sat i 15 minuta Ukupno vreme: 1 sat i 35 minuta minuta

Sastojci

Priprema

  1. 1. Priprema mesa:
  2. Stavite piletinu u veliki lonac i prelijte je sa 2 litre hladne vode. Dodajte so i biber u zrnu. Kuvajte na srednjoj vatri dok voda ne proključa, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte 20 minuta skidajući penu koja se stvara na površini.
  3. 2. Dodavanje povrća:
  4. Dok se piletina kuva, oljuštite šargarepu, paškanat, peršunov koren, krompir i celer. Dodajte povrće u supu, zajedno sa lovorovim listovima i crnim lukom (možete ga prepoloviti).
  5. 3. Kuvanje:
  6. Kuvajte sve zajedno na tihoj vatri oko 45 minuta, dok meso i povrće ne omekšaju.
  7. 4. Priprema rezanaca:
  8. U drugom loncu skuvajte domaće rezance ili testeninu po uputstvu sa pakovanja. Kada su gotovi, isperite ih hladnom vodom i ostavite sa strane.
  9. 5. Procedite supu:
  10. Izvadite piletinu i povrće iz supe. Procedite tečnost kroz cediljku kako biste uklonili ostatke začina i lovorovih listova. Piletinu iskidajte na komadiće, a povrće isecite na kockice ili ostavite cele komade, prema želji.
  11. 6. Finalno serviranje:
  12. Vratite proceđenu supu u lonac, dodajte meso, povrće i rezance. Zagrejte sve zajedno još nekoliko minuta.
  13. 7. Serviranje:
  14. Poslužite toplo, posuto svežim peršunom.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 200 kcal

Proteini: 15 g

Masti: 8 g

Ugljeni hidrati: 15 g

Saveti

Za dodatni ukus, možete dodati malo sušenog povrća ili pileće kocke tokom kuvanja. Takođe, domaći rezanci će dati dodatni autentičan šmek.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.