Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za pileći paprikaš

Pregleda: 128 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 03.08.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema povrća:
  2. Sitno iseckajte crni luk i beli luk.
  3. Paprike očistite od semena i iseckajte na trake.
  4. Paradajz oljuštite i iseckajte (ako koristite svež).
  5. Krompir oljuštite i isecite na kocke.
  6. Šargarepu oljuštite i isecite na kolutove.
  7. Priprema mesa:
  8. Ako koristite cele komade pilećeg mesa, isecite ih na manje komade. Posolite i pobiberite meso po ukusu.
  9. Prženje:
  10. U velikoj šerpi zagrejte ulje ili mast na srednjoj vatri.
  11. Dodajte iseckani crni luk i pržite dok ne postane staklast.
  12. Dodajte beli luk i pržite još 1 minut.
  13. Dodavanje mesa:
  14. Dodajte pileće meso u šerpu i pržite dok ne dobije zlatno-smeđu boju sa svih strana.
  15. Dodavanje povrća:
  16. Dodajte papriku i šargarepu u šerpu i pržite nekoliko minuta.
  17. Dodajte mlevenu crvenu papriku i ljutu papriku (ako koristite) i dobro izmešajte.
  18. Dodajte paradajz ili pelate i kuvajte nekoliko minuta dok se paradajz ne raspadne.
  19. Kuvanje:
  20. Dodajte krompir, lovorov list i dovoljno vode da pokrije sve sastojke.
  21. Smanjite vatru i kuvajte na laganoj vatri oko 45 minuta, ili dok meso i povrće ne omekšaju.
  22. Po potrebi, dodajte još vode tokom kuvanja.
  23. Zgušnjavanje (po želji):
  24. Ako želite da paprikaš bude gušći, pomešajte kašiku brašna sa malo vode da napravite pastu.
  25. Dodajte pastu u paprikaš i kuvajte još 5-10 minuta, uz mešanje.
  26. Serviranje:
  27. Pre nego što servirate, pospite seckanim peršunom.
  28. Poslužite toplo, uz svež hleb ili testeninu.
  29. Uživajte u ukusnom pilećem paprikašu!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.