Gurmanija.rs (AMP Recept)

Jagnjetina Ispod Sača sa Krompirićima

Pregleda: 85 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 11.12.2024
Autor: RichardObradovic
🍖 Jagnjetina ispod sača sa krompirićima – tradicija na vašem stolu! Savršeno sočna i aromatična, idealna za sve prilike. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte u ovoj poslastici! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #receptdana #jagnjetinaispodsača #tradicionalnajela

Opis

Jagnjetina ispod sača je tradicionalno jelo koje osvaja svojim bogatim ukusom i sočnošću. Kombinacija mesa i krompira pripremljena na ovaj način stvara savršeno jelo za posebne prilike i okupljanja.

Vreme pripreme: Aktivno vreme: 30 minuta Vreme pečenja: 2-3 sata Ukupno vreme: oko 3,5 sata minuta

Sastojci

Priprema

  1. Priprema mesa:
  2. Jagnjetinu posolite i pobiberite, pa utrljajte mlevenu crvenu papriku. Premažite meso maslinovim uljem i ostavite da odstoji 30 minuta.
  3. Priprema krompira:
  4. Krompire začinite solju, biberom i ruzmarinom, pa ih prelijte sa malo maslinovog ulja. Dodajte seckani beli i crni luk i sve dobro promešajte.
  5. Složite sastojke:
  6. U posudu koja ide ispod sača složite krompir kao osnovu, a preko njega stavite začinjenu jagnjetinu. Prelijte bujonom da meso i krompir ostanu sočni tokom pečenja.
  7. Pečenje ispod sača:
  8. Postavite posudu ispod sača i prekrijte ga žarom. Pecite oko 2-3 sata, povremeno proveravajući da li treba dodati još bujona.
  9. Završni koraci:
  10. Pred kraj pečenja, uklonite sač i ostavite meso da se kratko zapeče kako bi dobilo hrskavu koricu.
  11. Serviranje:
  12. Poslužite jagnjetinu sa zlatno pečenim krompirima, uz dodatak sveže salate i domaćeg hleba.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 520 kcal
Proteini: 35 g
Masti: 30 g
Ugljeni hidrati: 25 g

Saveti

Ako nemate sač, ovo jelo možete pripremiti i u rerni. Pokrijte posudu aluminijumskom folijom i pecite na 200°C oko 2,5 sata, a zatim otkrijte i zapečite još 15 minuta.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.