Gurmanija.rs (AMP Recept)

Krem Čorba od Tikvica i Krompira

Pregleda: 99 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 09.12.2024
Autor: RichardObradovic
🥣 Krem čorba od tikvica i krompira – lagano i kremasto uživanje! Jednostavna za pripremu, a preukusna! Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte u svakom zalogaju. ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #čorbadana #laganoukusno #kremčorba

Opis

Ova kremasta čorba od tikvica i krompira je lagana, ukusna i jednostavna za pripremu. Njena bogata tekstura i blagi ukus čine je savršenim izborom za predjelo ili lagani obrok.

Vreme pripreme: Aktivno vreme: 15 minuta Vreme kuvanja: 25 minuta Ukupno vreme: 40 minuta minuta

Sastojci

Priprema

  1. Priprema povrća:
  2. Tikvice operite i iseckajte na kolutove (nije potrebno ljuštiti). Krompir oljuštite i iseckajte na kocke. Crni luk i beli luk sitno naseckajte.
  3. Prženje povrća:
  4. U loncu zagrejte maslinovo ulje. Pržite crni i beli luk dok ne postanu staklasti. Dodajte tikvice i krompir, pa sve kratko propržite.
  5. Kuvanje:
  6. Sipajte povrtni bujon preko povrća i kuvajte na srednjoj vatri 20-25 minuta, dok krompir i tikvice ne omekšaju.
  7. Blendiranje:
  8. Kada je povrće kuvano, koristeći štapni blender ili običan blender, izmiksajte čorbu dok ne postane glatka i kremasta.
  9. Dodavanje pavlake:
  10. Vratite čorbu na tihu vatru, dodajte pavlaku i dobro promešajte. Kuvajte još 2-3 minuta, ali pazite da ne provri.
  11. Serviranje:
  12. Poslužite toplo, dekorisano svežim peršunom i uz krišku domaćeg hleba.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 180 kcal
Proteini: 4 g
Masti: 8 g
Ugljeni hidrati: 22 g

Saveti

Za dodatnu aromu, u čorbu možete dodati prstohvat muškatnog oraščića ili nekoliko listova svežeg bosiljka pred kraj kuvanja.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.