Gurmanija.rs (AMP Recept)

Kremasta Torta sa Čokoladom i Lešnicima (Bez Pečenja)

Pregleda: 189 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 08.12.2024
Autor: RichardObradovic
🍫 Kremasta torta sa čokoladom i lešnicima – jednostavan desert bez pečenja! Luksuzna i kremasta, savršena za sve ljubitelje čokolade. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #receptdana #čokoladnatorta #bezpečenja

Opis

Ova torta je savršena kombinacija čokolade i lešnika, jednostavna za pripremu i ne zahteva pečenje. Idealan desert za nedeljno uživanje uz kafu ili kao završnica svečanog ručka.

Vreme pripreme: Aktivno vreme: 20 minuta Vreme hlađenja: 4 sata Ukupno vreme: 4 sata i 20 minuta minuta

Sastojci

Priprema

  1. Priprema kore:
  2. U činiji pomešajte mleveni keks, lešnike i otopljeni maslac. Postepeno dodajte mleko dok ne dobijete smesu koja može da se utisne.
  3. Smesu utisnite u kalup prečnika 24 cm obložen papirom za pečenje. Ostavite u frižideru da se stegne.
  4. Priprema fila:
  5. Na pari ili u mikrotalasnoj otopite čokoladu. Ostavite da se malo ohladi.
  6. U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. Dodajte krem sir, šećer u prahu i vanilin šećer, pa sve dobro sjedinite.
  7. U ovu smesu postepeno dodajte otopljenu čokoladu i mutite dok ne dobijete glatku kremu.
  8. Sastavljanje torte:
  9. Preko ohlađene kore nanesite fil i ravnomerno rasporedite. Vratite tortu u frižider i ostavite najmanje 4 sata (idealno preko noći).
  10. Dekoracija:
  11. Pre serviranja, pospite tortu rendanom čokoladom i seckanim lešnicima za dodatnu aromu i eleganciju.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 320 kcal
Proteini: 5 g
Masti: 20 g
Ugljeni hidrati: 30 g

Saveti

Za dodatni luksuzan ukus, u fil možete dodati prstohvat morske soli ili malo ruma. Ova torta je još ukusnija ako odstoji preko noći.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.