🍫 Kremasta torta sa čokoladom i lešnicima – jednostavan desert bez pečenja!
Luksuzna i kremasta, savršena za sve ljubitelje čokolade. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte! ✨
🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #receptdana #čokoladnatorta #bezpečenja
Opis
Ova torta je savršena kombinacija čokolade i lešnika, jednostavna za pripremu i ne zahteva pečenje. Idealan desert za nedeljno uživanje uz kafu ili kao završnica svečanog ručka.
Vreme pripreme: Aktivno vreme: 20 minuta
Vreme hlađenja: 4 sata
Ukupno vreme: 4 sata i 20 minuta minuta
Sastojci
- Za koru:
- 300 g mlevenog keksa (Plazma ili Digestive)
- 150 g mlevenih lešnika
- 150 g maslaca, otopljenog
- 100 ml mleka
- Za fil:
- 200 g crne čokolade (min. 60% kakao)
- 200 ml slatke pavlake
- 150 g krem sira
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašičica vanilin šećera
- Za dekoraciju:
- 50 g rendane čokolade
- 50 g seckanih lešnika
Priprema
- Priprema kore:
- U činiji pomešajte mleveni keks, lešnike i otopljeni maslac. Postepeno dodajte mleko dok ne dobijete smesu koja može da se utisne.
- Smesu utisnite u kalup prečnika 24 cm obložen papirom za pečenje. Ostavite u frižideru da se stegne.
- Priprema fila:
- Na pari ili u mikrotalasnoj otopite čokoladu. Ostavite da se malo ohladi.
- U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. Dodajte krem sir, šećer u prahu i vanilin šećer, pa sve dobro sjedinite.
- U ovu smesu postepeno dodajte otopljenu čokoladu i mutite dok ne dobijete glatku kremu.
- Sastavljanje torte:
- Preko ohlađene kore nanesite fil i ravnomerno rasporedite. Vratite tortu u frižider i ostavite najmanje 4 sata (idealno preko noći).
- Dekoracija:
- Pre serviranja, pospite tortu rendanom čokoladom i seckanim lešnicima za dodatnu aromu i eleganciju.
Nutritivne Vrednosti
Kalorije: 320 kcal
Proteini: 5 g
Masti: 20 g
Ugljeni hidrati: 30 g
Saveti
Za dodatni luksuzan ukus, u fil možete dodati prstohvat morske soli ili malo ruma. Ova torta je još ukusnija ako odstoji preko noći.
Komentari Korisnika
Još nema komentara.