Gurmanija.rs (AMP Recept)

Svečani Pečeni Svinjski File sa Povrćem i Sosom od Senfa

Pregleda: 128 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 08.12.2024
Autor: RichardObradovic
🍽️ Svečani nedeljni ručak – sočni svinjski file sa povrćem i sosom od senfa! Savršen recept za opušteno, ali posebno okupljanje za porodičnim stolom. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #receptdana #nedeljniručak #svinjskifile

Opis

Ovaj svečani ručak idealan je za nedelju kada želite da okupite porodicu i uživate u bogatom i ukusnom obroku. Sočni svinjski file, pečen sa aromatičnim povrćem i prelivan kremastim sosom od senfa, pravi je izbor za opušteno, ali posebno okupljanje.

Vreme pripreme: Aktivno vreme: 30 minuta Vreme pečenja: 35 minuta Ukupno vreme: 1 sat i 5 minuta minuta

Sastojci

Priprema

  1. Priprema mesa:
  2. Svinjski file posolite, pobiberite i premažite maslinovim uljem. Utrljajte timijan, origano i beli luk u meso. Ostavite da se marinira 20 minuta.
  3. Prženje i pečenje:
  4. U tiganju zagrejte malo ulja i propržite file sa svih strana dok ne dobije zlatnu koricu (oko 5 minuta). Prebacite ga u pleh za pečenje.
  5. Priprema povrća:
  6. Pomešajte krompir, šargarepu, papriku i tikvice sa maslinovim uljem, solju i biberom. Rasporedite povrće oko filea u plehu.
  7. Pečenje:
  8. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-35 minuta, dok meso ne bude potpuno pečeno, a povrće zlatno i mekano.
  9. Priprema sosa:
  10. U tiganju u kojem ste pržili file, sipajte pavlaku za kuvanje, senf, med i sok od limuna. Kuvajte na laganoj vatri 5 minuta dok se sos ne zgusne. Po potrebi dodajte so i biber.
  11. Serviranje:
  12. Isecite file na tanke šnite i poslužite uz pečeno povrće. Prelijte meso sosom od senfa i ukrasite svežim peršunom.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 450 kcal
Proteini: 35 g
Masti: 20 g
Ugljeni hidrati: 25 g

Saveti

Ako želite dodatni ukus, u povrće dodajte grančice ruzmarina ili majčine dušice pre pečenja. Za sočniji file, nakon pečenja ga zamotajte u foliju i ostavite 10 minuta da odmori pre sečenja.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.