Gurmanija.rs (AMP Recept)

Posna Musaka sa Povrćem

Pregleda: 95 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 05.12.2024
Autor: RichardObradovic
🥔 Posna Musaka sa Povrćem – lagano i ukusno rešenje za post! Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte u ovom klasiku koji greje dušu. 🌱✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #receptdana #musaka #posnojelo

Opis

Posna musaka je savršen izbor za ukusan i hranljiv obrok tokom posta. Spoj krompira, tikvica, patlidžana i bogatog paradajz sosa čini ovo jelo jednostavnim, a preukusnim.

Vreme pripreme: Aktivno vreme: 20 minuta Vreme pečenja: 40 minuta Ukupno vreme: 1 sat minuta

Sastojci

Priprema

  1. Priprema povrća:
  2. Operite krompir, tikvice i patlidžan, pa ih isecite na tanke kolutove. Posolite patlidžan i ostavite ga da odstoji 20 minuta da ispusti gorčinu. Isperite i osušite.
  3. Priprema sosa:
  4. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte šargarepu, beli luk i paradajz sos, pa kuvajte 5 minuta. Začinite origanom, solju i biberom.
  5. Slojevanje:
  6. U podmazan pleh poređajte sloj krompira, zatim tikvica, pa patlidžana. Prelijte ih delom paradajz sosa. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke, završavajući slojem povrća prekrivenim sosom.
  7. Pečenje:
  8. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta, dok povrće ne omekša i ne dobije zlatno-smeđu boju.
  9. Serviranje:
  10. Poslužite toplo, ukrašeno svežim peršunom, uz krišku domaćeg hleba ili salatu.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 250 kcal
Proteini: 4 g
Masti: 10 g
Ugljeni hidrati: 35 g

Saveti

Za dodatnu aromu, u paradajz sos možete dodati malo belog vina ili prstohvat cimeta, što će musaki dati posebnu notu.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.